Ktoré zariadenia od Apple sa teraz oplatí kúpiť a ktoré nie? – 3. časť

V predchádzajúcich dvoch článkoch sme sa pozreli na zariadenia iOS a macOS, ktoré sa oplatí kúpiť a pri ktorých sa oplatí počkať. Dnes sa zameriame na ostatné zariadenia Apple, medzi ktoré patrí napríklad Apple Watch alebo Apple TV. 

Apple Watch

Apple Watch Series 2 boli predstavené 16. septembra 2016. Získali GPS a vodeodolnosť do 50 metrov spolu s podporou pre plávanie. Taktiež sa Apple Watch dočkali aj jasnejšieho displeja a rýchlejšieho procesoru. Apple predstavil nové náramky 21. marca 2017. Bohužiaľ tu sa niekde aktualizácia skončila. Výraznejšej zmeny, respektíve aktualizácie sa dočkáme niekedy v jeseni. Kúpu Apple Watch Series 2 nemôžeme odporúčať alebo neodporúčať, nakoľko sa jedná o neutrálny produkt.

 

Apple TV

Štvrtá generácia Apple TV disponuje A8 procesorom a 32 GB alebo 64 GB úložným priestorom plus dotykovo založeným diaľkovým ovládačom, ktorý je tiež možné využiť ako herný ovládač. Apple TV beží na “tvOS”, ktorý zahŕňa hlbokú integráciu hlasového asistenta Siri a plnohodnotný App Store. Štvrtá generácia bola predstavená v októbri 2015. Teda 640 dní dozadu. Medzi treťou a štvrtou Apple TV generáciou ubehlo 512 dní, kým sa predstavila štvrtá generácia. Preto neodporúčame kúpu štvrtej generácie Apple TV, nakoľko by sme sa onedlho mali dočkať aktualizácie.

 

AKTUALIZÁCIA: Apple podľa najnovších informácií ukončil predaj rady iPodov. Viac sa dozviete v tomto článku.

iPod Nano

iPod Nano zažil svoju najväčšiu aktualizáciu v septembri 2012. Od vtedy sme sa dočkali iba pridania niekoľkých farebných prevedení. Najnovšia farba pribudla v júli 2015. Aktuálne je iPod Nano dostupný vo farbách vesmírne šedá, strieborná, zlatá, rúžová, modrá a červená. Od poslednej veľkej aktualizácie ubehlo teda 743 dní. (Priemerná doba medzi aktualizáciami generácií je 417 dní.)

iPod shuffle

Jedno z najlacnejších a najmenších zariadení od Apple. U našich Apple Premium Resellerov nájdete iPod shuffle za 59€. Okrem vydania nových farebných prevedení v júli 2015, sme sa aktualizácie iPodu shuffle naposledy dočkali v septembri 2010.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.