Ktoré zariadenia macOS od Apple sa teraz oplatí kúpiť a ktoré nie? – 2. časť

Ako sme už spomínali v minulom článku. Apple aktualizuje rôzne zariadenia každý rok. Avšak nie vždy v rovnakom čase. WWDC 2017 nám prinieslo aktualizáciu iMacu, MacBooku Pro, MacBooku a MacBooku Air. V druhom pokračovaní nášho článku sa bližšie pozrieme na zariadenia macOS, ktoré sa oplatí teraz kúpiť a na ktoré zasa počkať. 

  • iMac

iMac je ultra tenký all-in-one stolový počítač, dostupný v 21,5 a 27 palcových veľkostiach s možnosťou úpravy interných parametrov na zákazku. Rodina iMac bola v júni 2017 aktualizovaná o procesory Kaby Lake, rýchlejšie SSD a vylepšené displeje. iMacy neboli dlhšie aktualizované, avšak na WWDC 2017 sme sa dozvedeli, že rodina iMacov dostane nové vnútro. Ak teda zvažujete kúpu nového a najaktuálnejšieho stolného all-in-one počítača, nové iMacy sú presne to, čo hľadáte. Neskôr v tomto roku čakáme aj model iMac Pro.

 

  • MacBook

12-palcový MacBook je najtenší a najľahší notebook od spoločnosti Apple. Disponuje energeticky nízko náročným, avšak najnovším Kaby Lake procesorom, Retina displejom, USB-C a novým trackpadom. V júni 2017 bol MacBook aktualizovaný o Kaby Lake procesor, nové GPU, novú klávesnicu a omnoho rýchlejšie SSD.

 

  • MacBook Air

MacBook Air je aktuálne dostupný iba v 13 palcovej verzii. Od veľkej aktualizácie v marci 2015 sa do dnešného dňa dočkal iba niekoľko aktualizácií. Tento ultra prenosný počítač je vybavený Intel Broadwell procesorom a Thunderbolt 2 konektorom. Na WWDC 2017 sme sa dozvedeli, že tieto notebooky boli aktualizované o rýchlejší procesor s taktom 1,8 GHz. Od MacBooku sa líši veľkosťou displeja (nemá Retinu), jednou farbou. staršou klávesnicou, perifériami USB-A, MicroSD, vyššou výdržou batérie a výkonnejším CPU (MacBook disponuje 1,2/1,3 Ghz). Pokiaľ si plánujete tohto pomocníka do školy, kancelárie alebo domov zaobstarať, nemáte sa čoho báť, dostanete pred nedávnom vydaný model. Ďalšej aktualizácie sa možno dočkáme až o rok či dva.

 

  • MacBook Pro

13 a 15 palcový MacBook Pro sú vlajkovými loďami profesionálnych prenosných počítačov spoločnosti Apple. Aktualizácie sme sa dočkali 5. júna 2017, kde tieto profesionálne prenosné počítače získali rýchlejšie procesory a vylepšené grafické karty. Posledná aktualizácia sa uskutočnila pred 8 mesiacmi. Čiže pokiaľ si plánujete zaobstarať prvotriedneho ako je MacBook Pro, a dožadujete sa najnovšej technológie, smelo do MacBooku Pro. V predaji sú najaktuálnejšie verzie a update sa tak skoro pravdepodobne konať nebude.

  • Mac Pro

Radikálne redizajnovaný Mac Pro od spoločnosti Apple nebol aktualizovaný od decembra 2013. Avšak nový Mac Pro sa nám podľa všetkého plánuje predstaviť na konci roka 2018. Mac Pro ponúkal doteraz najvyšší výkon určený pre najnáročnejších užívateľov. Kompletný redizajn bol možný vďaka kompletnému prekopaniu celého chladiaceho systému a vďaka špeciálnemu uloženiu komponentov dookola. Avšak s predstavením iMacu Pro má táto vlajková loď konkurenta. Kúpu tohto modelu už neodporúčame, nakoľko je na ceste iMac Pro, ktorý ponúkne maximálny výkon. Ak ale nie je iMac pre vás, potom odporúčame počkať kým bude Mac Pro na konci budúceho roka aktualizovaný.

 

  • Mac Mini

Narozdiel od Macu Pro či iMacu je Mac mini omnoho menej výkonný stolný počítač, ktorý má Apple v ponuke. Mac mini je najlacnejší stolový počítač od spoločnosti Apple, ktorý sa dá zadovážiť. Často je označovaný ako “doneste si svoj vlastný displej, klávesnicu a myš, aby ste mohli pracovať”. Naposledy bol aktualizovaný v októbri 2014. Získal Haswell procesor, 8021.11ac Wi-Fi, PCIe flash úložisko pri niektorých modeloch a Thunderbolt 2. Sú to teda takmer tri roky, od kedy Apple vniesol do Mac Mini niečo nové. Avšak informácie naznačujú, že nový dych získa aj tento najkompaktnejší stolový počítač od Apple. Ak teda rozmýšľate nad kúpou Mac Mini, odporúčame počkať, kým spoločnosť predstaví jeho vylepšeného nástupcu.

UložiťUložiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.