Ktoré zariadenia iOS od Apple sa teraz oplatí kúpiť a ktoré nie? – 1. časť

Apple každý rok aktualizuje rôzne zariadenia. Naposledy to bolo minulý mesiac na WWDC 2017 a aktualizácie sa dočkal napríklad iMac, MacBook Pro, MacBook Air, alebo iPad.

Avšak nie vždy sú aktualizované všetky zariadenia a na niektoré sa zabúda. Napríklad taký Mac Mini. Viete, že posledná aktualizácia Mac Mini bola v októbri 2014? Jedná sa tak o “najaktuálnejší” Mac Mini na trhu, ktorý sa predáva. Dnes sa pozrieme na zariadenia iOS, ktoré z nich sa oplatí kúpiť, a ktoré nie.

  • iPad Pro

Apple po novom vyrába iPady Pro v troch veľkostiach. iPad Pro 9.7″, 10.5″ a 12.9″. Model 12,9″ bol prvý krát predstavený spolu s modelom 9,7″. Avšak pri poslednom WWDC získal aktualizáciu a bol predstavený spolu s novým iPadom Pro 10.5″ Oba nové modely disponujú A10X procesorom, ProMotion displejom, štyrmi reproduktormi a 12 megapixelovou zadnou kamerou s optickou stabilizáciou obrazu. Pokiaľ zvažujete kúpu tohto zariadenia, smelo do toho, jedná sa o najaktuálnejšie zariadenia. Čo sa týka iPadu Pro 9.7″, odporúčame byť pri kúpe o niečo málo opatrnejší.

  • iPad 

“iPad” alebo iPad (2017) je v súčasnosti najlacnejší tablet spoločnosti Apple, ktorý je na trhu. Bol predstavený v marci 2017. Je hrubší, ťažší a ponúka menej funkcií ako 9.7″ iPad Pro, avšak je to najdostupnejší tablet od spoločnosti Apple. Použitý je procesor A9 a ostatné špecifikácie sú podobné iPadu Air 2. Ak si chcete zadovážiť tablet od Apple určený na surfovanie a základné úkony, smelo do kúpy tohto iPadu. Jedná sa o najaktuálnejší model štandardného iPadu.

 

  • iPad Mini

iPad Mini bol predstavený v septembri 2015 a disponuje upraveným dizajnom iPadu Air 2. Upraveným máme na mysli ľahší, tenší a menší. Disponuje A8 procesorom a vylepšenou prednou a zadnou kamerou. Apple neikoľkokrát zmenil dostupné veľkosti úložiska. Aktuálne je v ponuke iPad Mini 4 so 128GB úložiskom. Okrem tejto zmeny nebol iPad nijakým spôsobom aktualizovaný, čo znamená, že odporúčame zvážiť kúpu.

 

  • iPhone 7

iPhone 7 a iPhone 7 Plus sú zatiaľ najnovšími iPhonmi od spoločnosti Apple. Disponujú značnými vylepšeniami kamery, lepšou výdržou batérie, lesklou farebnou variantnou, rýchlejším procesorom a vylepšenou vodeodolnosťou vďaka Home Buttonu v displeji a odstránenému 3,5mm vstupu. iPhony boli predstavené v septembri 2016. Špeciálna edícia PRODUCT(RED) bola predstavená v marci 2017. Avšak okrem farby sa od 2016 modelov nijak nelíši. V najbližšej dobe sa očakáva predstavenie novej rady iPhonu (iPhone 7s/7s Plus/8?), takže odporúčame s kúpou počkať, keďže nové modely budú zase o niečo lepšie a v prípadne iPhonu “8”, sa môžeme tešiť na niečo úplne nové.

  • iPhone SE

Predstavený v marci 2016, iPhone SE je jediným iPhonom spoločnosti Apple, ktorý ma 4-palcový displej. Podobá sa iPhonu 5s ale vnútrom je podobný iPhonu 6s. Disponuje A9 procesorom, 12 megapixlovým fotoaparátom a podporou Apple Pay. V marci 2017 boli predstavené 32 GB a 128 GB varianty. Okrem týchto zmien nebol iPhone SE nijak aktualizovaný a žiadna aktualizácia sa pravdepodobne ani nekoná. V skratke dizajn 5s ale výkon 6s. Lákavá je hlavne jeho cena. Aj keď od vydania ubehol takmer rok, nemusíte sa jeho kúpy báť – treba však brať ohľad na predstavenie nového iPhonu.

  • iPod Touch

iPod Touch je jediným iPodom od Apple, ktorý disponuje operačný systémom iOS. Ponúka prístup do App Store a má rovnaký 4 palcový displej ako iPhone 5 alebo 5s. iPod Touch bol aktualizovaný v júli 2015. Získal nové farby, A8 čip s M8 pohybovým koprocesorom pre sledovanie trénenigu, novú 128GB variantu a vyplešenú 8 megapixlovú zadnú kameru. Kúpu tohto zariadenia neodporúčame, nakoľko by sme sa onedlho mohli dočkať aktualizácie iPodu Touch.

Onedlho sa pozrieme aj na zariadenia Mac a taktiež aj na Apple Watch, iPod nano či Shuffle.

UložiťUložiť

UložiťUložiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?