JP Morgan: iPhone 8 nebude mať až tak zakrivený displej ako Galaxy S8, bude však stáť 1000 dolárov

Analytici sa ešte stále nedokážu zhodnúť v tom, ako bude vyzerať iPhone 8. Jednou z kľúčových vlastností má byť OLED displej, no stále nie je jasné, či bude nejakým spôsobom deformovaný.

Rešpektovaný analytik Rod Hall z JP Morgan však podnikol prieskum dodávateľského reťazca Applu a prináša svoj pohľad na to, čo sa chystá. Nový iPhone má podľa neho ponúknuť zakrivený OLED displej, no nebude až tak zakrivený ako na Galaxy S8. Teda nemožno povedať, že by vyvolával efekt “nekonečného” displeja. Zakrivenie by sa v tom prípade mohlo rovnať zrušenému Note7, ktorý mal len nepatrne zahnuté rohy. Ďalej vraví, že telefón ponúkne 3GB RAM a nie je vylúčené ani, že ponúkne vyššie úložisko.

Pokiaľ ide o cenu, tak tam Hall očakáva, že Apple nasadí telefónu cenu okolo 1 000 dolárov. Cena sa však týka len špeciálneho OLED modelu, ktorým by chcel Apple osláviť 10. výročie iPhonu. Napriek vysokej cene však očakáva, že Apple v budúcom roku predá 260 miliónov telefónov. Analytik tak zvýšil svoju predpoveď o 15 miliónov kusov. Hnacou silou predajov má byť hromada noviniek, slušná ponuka nových modelov (iPhone 7s, 7s Plus a 8/Edition?) a užívateľská základňa, ktorú dnes tvorí 1,1 miliardy ľudí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.