Tip: Jak ve Zprávách vypnout/zapnout potvrzení o přečtení?

“Zobrazeno”. Ikonka, kterou spousta z nás nemá rádo. Ještě horší je, když někomu řeknete, že jste zprávu nečetl, protože se třeba o ní nechcete bavit a on namítne “Vždyť sis tu zprávu zobrazil?!”. 

A právě třeba pro tento případ je v aplikaci Zprávy možnost vypnout odesílání potvrzení o přečtení. Tuto funkci je možné vypnout hromadně u všech konverzací. Udělat tak můžete v Nastavení -> Zprávy -> Potvrzení o přečtení. Pokud je tato možnost zapnutá, všichni od kterých si přečtete zprávu budou vědět, že jste si ji přečetli. Pokud je tato možnost vypnutá, bude tomu opačně. Já osobně mám tuto možnost zapnutou, protože mi většinou chodí zprávy, u kterých chci, aby odesílatel věděl, že jsem si je přečetl.

U některých ale naopak nechci aby tomu tak bylo. Právě kvůli tomu, co jsem popisoval výše. To se ale týká jen pár určitých lidí. A inženýry z Applu to určitě napadlo. A proto si zřejmě tuto funkci do iOS 10 přidali.

Jak tedy vypnout potvrzení o přečtení u jednotlivých konverzací?

Podobně jako při vypnutí oznámení o nové zprávě musíme nejdřív tuto konverzaci otevřít. Poté stiskneme ikonku , která se nachází v pravém horním rohu. Po rozkliknutí se nám ukáže nabídka se spoustou možností. Pod možností Nerušit se nachází i možnost Potvrzení o přečtení.  Po zapnutí přepínače bude odesílatel vidět, že jste si zprávu přečetli. Pokud bude ale přepínač vypnutý, můžete si konverzaci v klidu číst a odesílatel nepozná, že jste tak učinili.

Níže se můžete podívat jak na to:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Aplikácie optimalizované pre Macy s M1 (aktualizácia)

Apple minulý mesiac predstavil prvý z čipov pre svoje počítače a spolu s ním trojicu nových zariadení. Nové produkty predstavujú zároveň výzvu pre vývojárov, aby prispôsobili svoj softvér novej architektúre. Prinášame prehľad aktuálne optimalizovaných aplikácií.