iPhone v roku 2018 kompletne prejde na OLED, vyrábať ich bude Samsung

iPhone 8 oproti vlajkovým lodiam Samsungu – Galaxy S8 a S8+.

Po tom, čo Apple v roku 2016 predstavil tri modely iPhone, sa predstavenie trojice iPhonov nezdá nereálne. No existuje vysoká pravdepodobnosť, že jeden z týchto modelov bude drahší a ponúkne najviac vylepšení.

Kľúčovým vylepšením tohto modelu bude OLED displej. Doterajšie modely totiž neustále disponovali LCD panelmi, o ktorých sa dokonca sám Jony Ive vyjadril v negatívnom zmysle, keď Apple predstavil Apple Watch. Už vtedy začalo byť otázkou času, než Apple použije OLED na ďalších zariadeniach vrátane iPhonu.

Ak sú úniky pravdivé, už tento rok by mal iPhone vyzerať ako na obrázku

Lenže pri tom, aký je Apple fenomén, nemusia mať výrobcovia dostatok výrobnej kapacity, aby mohli začať vyrábať displeje v takom množstve. Aj to je dôvod, prečo sa v súvislosti s tým hovorí o výrobe vo fabrikách Samsungu a o postavení ďalšej fabriky, ktorá bude pokrývať dopyt od Applu.

Apple chce vo svojich telefónoch už tento rok použiť 60 miliónov OLED displejov. Hovorí sa, že tieto displeje využije len a iba špeciálny iPhone 8. Dôvod je hádam jasný: bude síce drahší, zato však ponúkne najviac noviniek a to bude dôvodom, prečo ľudia budú vyberať tento model.

iPhone 8 oproti vlajkovým lodiam Samsungu – Galaxy S8 a S8+.

Apple však nechce, aby boli OLED panely limitované len na jedno zariadenie. Chce nimi vyzdobiť predok každého iPhonu, no v súčasnosti na to výrobné kapacity nestačia. A preto chce Apple použiť OLED displeji vo všetkých modeloch, ktoré uvidíme na jeseň/podzim 2018. Zdroje pritom jasne hovoria o trojici modelov, podobne ako tomu bolo pred rokom a ako tomu má byť tento rok.

iPhone 9, ako sa zvykne označovať, by mal podľa dávnejších špekulácií ponúknuť 5,28″ a 6,46″ displeje. Kľúčovým výrobcom komponentov pre tento model má byť LG Innotek. Ten má začať vyrábať ohybné základné dosky, čo môže naznačovať, že Apple chystá radikálny redesign komponentov vo vnútri zariadenia. Dodávateľom displejov bude zrejme len Samsung, keďže LG dokáže zahájiť takú masovú výrobu, akú Apple požaduje, až začiatkom roka 2019. Samsung a Sharp tiež budú dodávať displeje pre tohtoročné “klasické” LCD modely – iPhone 7s a iPhone 7s Plus.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.