iPhone 8 prinesie redizajnované Touch ID

iPhone 8 sa zbaví fyzického Home buttonu a spolu s ním aj doterajšej technológie za senzorom Touch ID. Ako ho však plánuje nahradiť, je stále otázne.

O novom Touch ID sa toho popísalo už veľa, často sa dokonca hovorí aj o jeho nahradení inými biometrickými funkciami ako rozpoznávanie tváre, či očnej dúhovky. Väčšina správ sa však zhoduje na akejsi novej forme senzora zabudovanej do samotného displeja telefónu.

Server DigiTimes najnovšie tvrdí, že Apple predstaví svoje vlastné riešenie, ktoré kombinuje predošlé algoritmy s novo odkúpenými patentami. Pôvodné Touch ID bolo totiž založené na technológii od spoločnosti AuthenTec, ktorú Apple odkúpil v roku 2012. Pridať by sa k nej tak mali patenty získané od firmy Privaris v júni 2015, ktoré popisujú viaceré spôsoby rozpoznávania odtlačkov prstov, vrátane schopnosti využívať Touch ID a dotykový displej súčasne.

Apple si taktiež celkom nedávno patentoval zaujímavú technológiu, ktorá by dokázala rozpoznávať predmety ako brušká prstov pomocou zvukových vĺn. Podobná technológia by sa taktiež dala ľahko schovať pod displej iPhonu.

Patent pre iPhone naznačuje na úplne novú formu Touch ID

DigiTimes taktiež hovorí, celkom prekvapivo, o spustení masovej produkcie OLED iPhonu až v septembri, zatiaľ čo v júli by sa mali začať vyrábať len dva LCD modely. Bolo by však rozhodne zvláštne, keby Apple v septembri vydal iPhone 7s a 7s Plus s LCD displejom a len pár mesiacov na to vlajkovú loď v podobe OLED verzie.

Táto správa je v rozpore aj s ostatnými zdrojmi, podľa ktorých sa výroba všetkých modelov začne už v júni. DigiTimes väčšinou cituje zdroje priamo z výrobného reťazca, nešlo by však o prvý raz, kedy sa mýlili. Ak by sa však dohady o neskorom spustení produkcie aj napriek tomu potvrdili, je celkom možné, že najvyšší model iPhonu 8 bude pomerne nedostatkovým tovarom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.