iOS 11 ukazuje, ako bude fungovať nový vrchný panel v iPhone X

Finálna verzia iOS 11 je predčasne vonku a s ňou snáď takmer všetko, čo Apple s novými iPhonmi v utorok predstaví. Medzi ďalšie zaujímavé detaily patrí funkcionalita rozdeleného panelu na vrchu displeja.

Ako najkontroverznejší prvok ešte nepredstaveného iPhonu X, výrez v hornej časti OLED displeja určite rozdelí fanúšikovský tábor na dve strany. V mene obrovského displeja na celú prednú stranu zariadenia sa totiž Apple rozhodol umiestniť kamery a sériu nových senzorov do malého výrezu, ktorý zasahuje priamo do plochy displeja. Vznikajú tak dve “uši”, ako ich údajne aj sami dizajnéri v Appli nazývajú.

Tie tak trochu rozhádzali umiestnenie prvkov v hornom paneli,. Zdá sa však, že bude aj naďalej zobrazená väčšina dôležitých informačných prvkov. Steve Troughton-Smith v leaknutej verzii iOS 11 objavil, ako bude takýto panel vyzerať v praxi.

V ľavom hornom rohu bude po novom umiestnený čas a v pravom rohu budú zas vtesnaný ukazovatele signálu, Wi-Fi/mobilnej siete a batérie. Limitovanému priestoru zdá sa padol za obeť percentuálny ukazovateľ batérie a taktiež nie je jasné, kde sa budú zobrazovať ďalšie ikony ako budík a zamknutie orientácie displeja.

Ikonka pre lokalizačné služby však bude napríklad zachovaná a ukazovať sa bude vľavo vedľa času. Prebiehajúci hovor/nahrávanie obrazovky/zdieľanie internetu bude zas signalizovať zafarbená plocha priamo pod hodinami.

iphone x status bar

Vieme taktiež, že ostane aj funkcia rýchleho návratu do predošlej aplikácie, ktorá sa taktiež objaví v ľavom rohu pod zobrazovaným časom.

Nový panel si môžete pozrieť aj v pohybe na videách od vývojára Guilherma Ramba. Na nich si môžeme všimnúť interaktívnu ikonu batérie, ktorá sa po zapojení do napájania rozsvieti na celú plochu pravého panelu a taktiež malú bodku nad ikonami, ktorá pri načítavaní dát behá hore dole.

Zdá sa, že Apple chce hardvérovú prekážku v podobe výrezu na senzory využiť naplno a nehodlá sa ju zakrývať. Čo si myslíte vy? Ide o praktické využitie priestoru displeja, alebo o chybičku krásy na prednej strane nového iPhonu? Vyjadrite sa v komentároch nižšie.

Všetky funkcie týkajúce sa iPhonu X, ktoré boli objavené v uniknutom softvéri, si môžete pozrieť tu. Oficiálne by sme sa ich predstavenia mali dočkať už v utorok večer. Nezabudnite sledovať MacBlog.sk pre najnovšie informácie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.