Face ID nahradí v iPhone X odtlačky prsta, takto by sa mala funkcia nastavovať

Víkendový únik finálnej verzie iOS 11 definitívne potvrdil, že Apple nahradí senzor odtlačkov prstov skenovaním tváre. Funkcia sa volá Face ID a takto by mala fungovať.

Podobne ako v prípade ostatných nových funkciách iPhonu X sa vývojári v uniknutej GM verzii iOS 11 pozreli na zúbok aj rozhraniu pre Face ID. Guilherme Rambo zverejnil obrázky a videá priamo z nastavovacieho procesu novej funkcie. Face ID budú používatelia môcť použiť na odomykanie telefónu, ako aj nakupovanie aplikácií z App Store a taktiež vypĺňanie hesiel v Safari.

Fungovať by malo aj ako náhrada Touch ID pri platbách s Apple Pay, v Rambovej verzii však táto možnosť chýba. Pravdepodobne kvôli tomu, že je prihlásený pod brazílskym Apple ID, ktoré Apple Pay zatiaľ nepodporuje.

Face ID iPhone X setup

Samotný proces skenovania tváre sa zdá byť veľmi jednoduchý, podobne ako pri Touch ID. Zobrazí sa vám ikonka rozkošnej tváričky a iPhone vás vyzve, aby ste pomaly otáčali svojou hlavou. Tým predné kamery oskenujú všetky prvky vašej tváre. Po zafarbení kruhu okolo vašej tváre by mal byť proces úspešne dokončený.

V ďalšom videu Rambo ukazuje rozhranie samotného skenovanie tváre, pri ktorom sa zobrazuje rovnaká ikona tváre, spolu s efektnou animáciou. Či bude súčasťou autentifikácie aj živý náhľad z kamery, však isté nie je.

Face ID by mal byť vlajkovou funkciou nového iPhonu X. Nahradenie Touch ID umožní Applu natiahnuť displej zariadenia na celú prednú stranu a taktiež ďalšie funkcie ako nahrávanie animovaných emoji v iMessage.

Podľa kódu v neslávne známom letnom leaku HomePod softvéru by Face ID malo byť schopné skenovať tvár používateľa, aj keď je iPhone položený na stole. Podľa Marka Gurmana zas bude Face ID rýchlejšie, presnejšie a bezpečnejšie než Touch ID. Odvoláva sa pritom na tvrdenia priamo od zamestnancov spoločnosti.

UložiťUložiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.