iOS 10.3 opravuje chybu opakovaného volania 911

iOS 10.3, ktorý bol vydaný tento týždeň opravuje jednu veľkú zraniteľnosť, ktorá v iPhone spôsobovala opakované volanie 911. 

V Spojených Štátoch je číslo 911 bezplatné číslo integrovaného záchranného systému a slúži na privolanie polície, zdravotnej služby alebo hasičov. Chyba s číslom 911 vyplávala na povrch v októbri 2016 po tom, čo 18-ročný iOS developer z Arizony objavil a zverejnil kód, ktorý spôsoboval, že iPhone dookola vytáčal 911. Tínedžera nakoniec zatkli, pretože viac ako 100 krát v jednej minúte prezváňal a preťažil tak núdzovú linku.

Keďže tento developer kód zverejnil, po Spojených Štátoch sa objavili mnohé náhodné volania núdzovej linky, ktoré slúžili ako dobrý príklad kyber-útoku, ktorý by mohol na určitý čas odstaviť záchranné zložky. Exploit v kóde iPhonu umožňoval užívateľom kliknúť na telefónne číslo v textovej správe alebo na webovej stránke a okamžite vytočiť číslo. S príchodom iOS 10.3 bude iPhone vyžadovať druhotné potvrdenie pre tým, ako automaticky vytočí dané číslo.

iOS 10,3 ktorý nám predstavil mnoho skvelých funkcií ako je Find My AirPods alebo nový Apple Filesystem, taktiež prináša aj mnoho bezpečnostných vylepšení a opráv dier v bezpečnosti systému.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.