Huawei chce dobehnúť iPhone X… svojou cenou

Keď vyšiel prvý iPhone, ostatní sa začali predbiehať vo veľkosti displeja. Keď vyšiel iPhone 4, ostatní sa začali predbiehať v počte pixelov. A keď sa už blíži iPhone X, ostatní sa začali predbiehať v tom, kto predstaví drahší mobil.

Apple totiž pri oznámení iPhonu X oznámil presne to, čo sa vravelo už skôr – že telefón bude stáť vo svojej základnej konfigurácii 999 dolárov. V predaji je ale ešte drahšia verzia iPhone X s 256GB úložiskom, tá stojí 1 149 dolárov.

Prvým konkurentom na tomto poli bol samozrejme Samsung Galaxy Note8, predstavený len krátko pred iPhonom. Samsung sa ale rozhodol predávať len jeden model za cenu 999 dolárov. Za sumu, ktorá poriadne prevyšuje ceny predošlých modelov, sa zákazníci dočkajú Dual SIM modelu so 64GB vstavaným úložiskom a možnosťou rozšírenia pomocou microSD karty až o ďalších 256GB. Samozrejme nechýba ani S Pen, ktorý podľa mňa patrí k najzaujímavejším veciam na Androide.

Samsung Galaxy Note8

Najnovšie sa však do závodu o najdrahší mobil chce pridať aj firma, ktorá sa kedysi vyznačovala predajom lacných zariadení, no za posledné roky jej poriadne narástla marža (a našťastie aj kvalita) – Huawei. Ten totiž pripravuje phablet Mate 10 Pro, teda prémiovú verziu 6. generácie zariadenia, pretože Huawei skočil z dvojky rovno na sedmičku. Čínska spoločnosť sa s tým teda pri číslovaní veľmi nebabre a ak je únik pravdivý, potom ani s cenovkou.

Zatiaľ čo základná verzia telefónu so 6GB RAM a 64GB úložiskom má stáť v prepočte asi 835 dolárov, najdrahšia verzia s 8GB RAM256GB úložiskom vychádza na 1 138 dolárov. Vo svojej najdrahšej konfigurácii tak Huawei Mate 10 Pro ponúkne rovnakú kapacitu ako iPhone X, avšak s väčším 6″ displejom a dizajnom podobným Note8 a fyzickým domovským tlačidlom. Novinka však bude v Číne v konečnom dôsledku lacnejšia, než 256GB iPhone X. Ten v krajine stojí v prepočte až 1 472 dolárov.

UložiťUložiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.