Honda Gold Wing: Prvý motocykel s podporou CarPlay

Honda sa pripravuje na predstavenie prvého motocyklu, ktorý bude podporovať CarPlay. 

Nový motocykel s názvom 2018 Honda Gold Wing bude disponovať 7-palcovým LCD displejom v palubnej doske, ktorý bude tak ako v autách zobrazovať funkcie CarPlay. iPhone môže byť pripojený pomocou USB v kufri alebo priestore pod sedadlom a následne ovládaný pomocou dotykového panelu. Aby ste mohli CarPlay na tomto motocykli používať, musí byť pripojená Bluetooth náhlavná súprava.

Podľa internetovej stránky CNET pracuje CarPlay na Gold Wingu dobre a dá sa ovládať pomocou ľavej rukoväte, alebo otočného ovládaču na nádrži.

Áno, musíte mať pripojenú Bluetooth náhlavnú súpravu. Je to požiadavka od Apple. Asi jediná frustrujúca, nakoľko takmer všetky interakcie s CarPlayom nevyžadujú hlas. Aj tak, keď je zapnutá funguje dobre, je ovládaná pomocou ovládača na ľavej rukoväti alebo na centrálnom ovládači na nádrži. Čo ale neodporúčame, je ovládanie funkcie pomocou ovládača na nádrži, keď je motocykel v pohybe. Super je, že máte inteligentnú navigáciu a prístup k médiám na motorke.

Cena novej 2018 Hodny Gold Wing bude začínať na 23,500$ a bude dostupná vo februári 2018.

CarPlay je aktuálne dostupný vo viac ako 200 autách od širokej škály výrobcov áut. No nemusíte si kvôli CarPlay kupovať auto. Existuje aj možnosť dokúpenia zariadenia, ktoré CarPlay podporuje. Okrem áut a motocyklov je CarPlay zabudované aj v niektorých nákladných vozidlách od Volva.

UložiťUložiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.