Google Play Music pre iOS prináša podporu pre CarPlay

Dobré správy pre používateľov Google Play Music a CarPlay. Svoju hudbu budete môcť teraz pohodlne ovládať aj v aute.

Google do svojho hudobného klienta pre iOS pred pár dňami pridal podporu pre automobilové rozhranie CarPlay. Radí sa tak k natívnej Apple Music a konkurenčnému Spotify.

CarPlay umožňuje majiteľom iPhonu a kompatibilného auta ovládať vybrané služby priamo na dotykovom displeji jeho ovládacieho panelu. Rozhranie Google Play je podobne ako v prípade ostatných aplikácií zjednodušené do štyroch hlavných kategórií. Home zobrazuje hudobné odporúčania, Recents nedávno prehrávané skladby a playlisty, Music Library celú vašu knižnicu a Stations zas automaticky generované playlisty podľa žánru, či aktivity.

Zdroj: 9to5Mac

Na pridanie CarPlay funkcionality stačí aktualizovať na najnovšiu verziu aplikácie a následne ju presunúť do CarPlay ponuky v Nastavenia > Všeobecné > CarPlay > Moje auto.

Aj keď ponuka podporovaných aplikácií sa pomaly rozširuje, stále chýba mnoho dôležitých služieb. Najviac pritom asi zabolia navigačné služby ako Waze, či samotné Google Maps. Môže však byť vydanie prvej kompatibilnej aplikácie od Googlu znamením, že sa veci čoskoro zmenia?

[appbox appstore https://itunes.apple.com/us/app/google-play-music/id691797987?mt=8]
komentáre
  1. Pišete tu o tom, ako keby CarPlay na Slovensku bolo dostupné. A ono nie je. Takže na čo sú vlastne dobré takéto články?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.