Google, Amazon a ďalší potichu zrušili podporu pre Apple Watch

Veľkí tech hráči, vrátane Googlu, Amazonu a eBayu stiahli Apple Watch podporu zo svojich aplikácií. A takmer nikto si to nevšimol.

Na situáciu nedávno upozornil Apple Insider – v najnovších aktualizáciách už hodinky od Applu nepodporujú Google Maps, Amazon, eBay, TripAdvisor a americký obchodný reťazec Target. Rozvírilo to špekulácie, že watchOS verzie aplikácií takmer nikto nepoužíva, čo by vysvetľovalo aj ich pomerne nenápadné stiahnutie z obehu. Apple Watch sú však stále zďaleka najpopulárnejšie smart hodinky na trhu a používajú ich milióny ľudí.

Pre server The Verge sa už stihol vyjadriť Google, Amazon, aj TripAdvisor. Ich odpovede sú takmer identické: pracujú na lepšom spôsobe, akým priniesť svoje služby na wearable technológie. Google konkrétne špecifikoval, že odstránenie watchOS podpory je dočasné a v budúcnosti ho plánuju vrátiť.

Čo to však znamená pre platformu ako celok? Aj napriek pozitívnym zmenám, ktoré priniesol Apple s watchOS 3 je asi na forme, s akou Watch prezentujú obsah, čo zlepšovať. Uvidíme, čo budúci mesiac prinesie watchOS 4.

komentár
  1. Maps na hodinkách boli otravné, nemuseli byť zaplnuté a hocikedy sa ozvali, ako dlho mi to potrvá domov.
    Amazon neviem
    A Ebay. Jediný raz som nakúpil cez hodinky. Je to nepraktické a vlastne tak viem prechádzať iba ponukami, čo som mal vo wishliste (nebolo to zlé riešenie, aspoň to nebolo chaotické) ale nič navyše to neprinášalo.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť