Flappy Bird si už na iOS 11 nezapnete

Ešte pred pár rokmi bol Flappy Bird absolútny fenomén, ktorý spôsobil taký ošiaľ, že po stiahnutí aplikácie z App Storu sa na eBayi objavilo množstvo predražených iPhonov (>1000 €) s nainštalovaným Flappy Birdom.

Už na jeseň sa toho veľa zmení. Apple vydá iOS 11, prvý čisto 64-bitový systém, ktorý podporuje len zariadenia s procesorom A7 alebo novším. Vypustenie 32-bit sa týka aj aplikácií, tie na novom iOS nezapnete. Pri snahe o zapnutie takejto aplikácie sa na obrazovke okamžite objaví varovná správa, že aplikácia nie je podporovaná a vývojár ju musí aktualizovať.

Takáto radikálna zmena sa dotkne aj fenoménu Flappy Bird. Ten vyšiel v roku 2013, kedy sa nám poriadne o 64-bitovom iPhone nesnívalo (vyšiel až v septembri). Bola to čisto 32-bitová hra, ktorú jej autor ani neaktualizoval. Pár týždňov po tom, čo sa z nej stal fenomén, ju stiahol kvôli obavám o zdravý vývoj ľudstva. Tým pádom bude hra už o pár týždňov raz a navždy minulosťou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.