Facebook odstránil z App Storu aplikácie Groups a Lifestage

V Silicon Valley zrejme niet spoločnosti, ktorá by vydávala a rušila toľko zbytočných aplikácií, čo Facebook. Ten nás pravidelne zásobuje aplikáciami, ktoré majú urýchliť prístup k nejakej konkrétnej funkcii – ako napríklad k šťuchaniu.

Takéto ale okamžite zapadnú prachom, pretože na dané funkcie každý použije jednoducho základnú aplikáciu Facebook. Firma tak najnovšie odstránila z App Storu aplikácie LifestageGroups.

Facebook Lifestage

Lifestage vyšla presne pred rokom a za 12 mesiacov zjavne nenaplnila cieľ. Malo ísť o Facebook pre mladistvých, zameraných na školské veci a hľadanie spolužiakov cez sociálnu sieť, kde okrem možnosti pridania do friendlistu ponúkala napr. posielanie fotiek a videí s rôznymi filtrami. Teda to, na čo 99% mladistvých použije Snapchat, Instagram alebo Môj deň v Messengeri.

Prekvapením je však zmazanie aplikácie Groups. Tá vyšla už v roku 2014 a jednalo sa o celkom populárnu aplikáciu, s ktorou sa dalo rýchlejšie pristupovať do skupín, komunikovať s ich členmi alebo ich manažovať. Skupiny však na Facebooku naďalej ostanú, dá sa k nim pristupovať cez web alebo hlavnú “modrú” aplikáciu.

Facebook Groups

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.