Budúci rok prejdú všetky iPhony na Face ID, v roku 2019 by mohla prísť podpora pre Apple Pencil

iPhone X je zrejme prvou lastovičkou. Podľa známeho analytika budú všetky iPhony budúci rok disponovať Face ID a OLED displejom.

Ming Chi-Kuo, známy aj ako najspoľahlivejší Apple analytik, tentoraz predpovedá, že Apple plánuje prejsť kompletne na biometrické skenovanie tváre už budúci rok. Face ID, TrueDepth kamera a bezrámikový OLED displej by sa mali objaviť na všetkých budúcich iPhonoch (hovorí sa o dvoch veľkostiach – 5,8“ a väčší vyše 6”), čo by znamenalo úplnú absenciu Touch ID. iPhone 8 je taktiež zrejme posledným iPhonom s tradičným “6-kovým” dizajnom.

Čo to znamená pre budúcnosť Touch ID na Macu a iPade, zatiaľ nevieme. Kuo však už predtým spomenul, že budúci rok očakáva príchod Face ID aj na nový iPad Pro. Prechod na exkluzívne tvárovú biometriu by znamenal koniec chýrovanému projektu s Touch ID implementovaným priamo pod displejom, o ktorom sa hovorilo začiatkom roka. Nasledovať Apple bude v tomto zrejme aj konkurencia – ak sa Face ID ukáže ako ideálne riešenie, môžeme očakávať vlnu podobnej technológie aj u vlajkových lodí Androidu.

To však potrvá minimálne niekoľko rokov. Kuo sa začiatkom mesiaca nechal počuť, že TrueDepth kamera v iPhone X je dva a pol roka pred technológiou, ktorou disponuje konkurencia.

Apple Pencil na iPhone zrejme nebude pre každého. Použitia by sa však našli. Zdroj: phonearena.com

S ďalšou novinkou prišli kórejské noviny The Korea Herald, podľa ktorých by aj iPhone konečne mohol dostať podporu pre Apple Pencil. Stať by sa tak malo v roku 2019, teda necelé štyri roky po predstavení iPadu Pro a Pencil.

Aj keď využitie iPhonu na kreslenie v grafických programoch ako na iPade nie je príliš realistický scenár, digitálne pero by mohlo nájsť uplatnenie na rýchle písanie poznámok a náčrtov, podobne ako na rade Galaxy Note od Samsungu. Ten obsahuje stylus už od svojho začiatku, čo v ostatných rokoch nepochybne prispelo k popularizácií veľkých “phabletov”.

komentár
  1. Iba blázon by si kúpil iPhone X. V prvom rade, ten výrez na kameru, senzory a mikrofón? Veď Steve sa musí v hrobe obraciať kvoli takému riešeniu. To ako teraz keď bude človek pozerať film tak na tej strane jednoducho bude odseknuté z obrazu??? A po druhé, viete čo to mapovanie tváre znamená? Videli ste minority report? Veď z WikiLeaks sme mohli vidieť, že Apple všetky (meta)dáta zhromažďuje. Mysliteľ si že to v budúcnosti nebude použité proti Vám keď stroj bude poznať aj tú najmenšiu vrásku na vašej tvári?? Prečítajte si “1984” a konečne sa zobuďte ľudia. Tieto zariadenia sú vyšperkované na sledovanie populácie…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.