Apple Watch môžu dostať micro-LED displej už budúci rok

Čo prinesú Apple Watch v budúcnosti? Po softvérovej stránke už vieme, Apple pred pár dňami ukázal watchOS 4. Ale čo hardvér? S ním je to ťažšie, hlavne preto, že sa mu venuje oveľa menej správ než v prípade Macu alebo iPhonu.

V uplynulých dňoch sa však predsa len objavilo nové tvrdenie serveru Nikkei. Ten vyhlásil, že Apple Watch budú už v roku 2018 disponovať micro-LED displejom. Samozrejme za predpokladu, že všetko pôjde podľa predstáv, čo je pri dnešnej situácii diskutabilné. Technológia je totiž stále v ranej fázi vývoja, výroba je drahá a väčšina vyrobených kusov má ešte svoje chyby. Môžeme ale očakávať, že s nástupom významných investorov a zákazníkov, k akým patrí Apple, budú mať firmy ako eLux či PlayNitride viac prostriedkov na urýchlenie vývoja.

Displeje vyrobené pomocou micro-LED technológie sú oproti OLED pokročilejšie. Sú tenšie, jasnejšie, majú širší farebný gamut a vyššie rozlíšenie. Niet preto divu, že sa o technológii hovorí ako o nástupcovi OLED a očakáva sa, že už v roku 2020 by mohli byť súčasťou populárnych smartfónov, akými sú Samsung Galaxy či iPhone. Samozrejme, pokročilosť technológie nie je jediným dôvodom, prečo má Apple o ňu záujem. Ešte stále tu je snaha Applu o zníženie závislosti na Samsungu, ktorý dnes dodáva displeje pre Apple Watch a ďalšie produkty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.