Apple tento rok uvedie nový iMac, naopak Mac Mini tak skoro neuvidíme

Portál Daring Fireball vo svojom novom príspevku odhalil niečo viac o budúcnosti počítačov Mac. Odhalil, že Apple v budúcnosti prinesie úplne nový Mac Pro, čoskoro vydá menší update a na koniec potvrdil nový iMac a prezradil čo-to zo sveta Mac Mini.

Nový iMac uvidíme ešte tento rok, zatiaľ bez bližších detailov. Čo však Apple pripravuje, je zbierka konfigurácií vhodných pre bežných užívateľov, ako aj pre profesionálov a väčších klientov. Práve tie profesionálne konfigurácie majú poskytnuť množstvo výkonu na prácu s videom a grafikou. Tento výkon postačí väčšine profesionálov, z čoho by sa dalo vyčítať, že až nastane čas, tak Apple nadobro opustí Mac Pro. Lenže to nehrozí, pretože Mac Pro má byť riešením pre tých najnáročnejších. Napríklad pre ľudí, ktorí chcú pracovať s VR.

Veľmi diskutabilná ostáva budúcnosť Mac Mini. Apple ho aktualizoval naposledy v roku 2014 a aj to bol update, ktorý viac vzal ako pridal. Za zmienku rozhodne stojí strata možnosti upgradovať RAM. Plánuje Apple ešte niekedy aktualizovať Mac Mini? Aj keď Phil Schiller nezachádzal do detailov, povedal, že “Mac mini ostáva dôležitou súčasťou lineupu”. Tvrdí však, že teraz o ňom nemajú čo povedať. Schiller dodal, že ide skôr o spotrebiteľský produkt, než o profesionálny.

komentár
  1. Jak myslíte to, že mac mini 2014 víc vzal než přidal? PCIe x2 sběrnice pro Flash disk udělala své a můj mini 2014 s 256GB flash je určitě rychlejší, než byl předchozí model 2012. Rychlejší Thundebolt sice nevyužiju, ale Iris grafika mi umožnila připojit monitor s větším rozlišením….

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.