Apple si nepatentuje len technológiu, ale aj krabice na pizzu

Veci, aké si zvykne Apple patentovať, sú všeobecne známe. Veľká väčšina z nich sa nikdy nedostane do výsledných produktov, zvyknú sa však týkať technológií, či architektúry. Nie však všetky.

Pred pár dňami sme písali o rozsiahlom článku od Wired, ktorý sa do detailu rozpísal o novom Apple Parku. Ten sa pomaly otvára pre prvých zamestnancov a okrem šialených architektonických detailov si autor všimol aj zaujímavý detail z jedálne nového campusu.

Apple si podľa všetkého patentoval vlastnú krabicu na pizzu. Kruhová papierová nádoba umožňuje zamestnancom odniesť si pizzu z jedálne späť do svojej kancelárie. A čím sa líši od tradičnej kartónovej krabice? Sériou otvorov na vrchnej strane, ktoré zaručujú prúdenie vzduchu tak, aby pizza v krabici nezvlhla.

Apple si krabicu patentoval ešte pred siedmimi rokmi a odvtedy ju používal v jedálňach po všetkých svojich campusoch. Guardian dokonca vyhrabal starú fotografiu, na ktorej môžeme vidieť krabicu podpísanú Apple zamestnancami na počesť Steva Jobsa.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.