Apple sa objaví na zozname spoločností spolupracujúcich na výskume umelej inteligencie

Apple čaká veľký krok vpred. Plánuje totiž prezradiť viac o svojom vývoji umelej intelegencie.

 

Dôvodom je, že sa Apple tento týždeň stane členom neziskovej organizácie, založenej piatimi najväčším technologickými korporáciami. V septembri spoločnosti Amazon, Facebook, Google, Microsoft a IBM verejne oznámili, že založili partnerstvo vo výskume umelej inteligencie. Organizácia má podľa nich za úlohu “študovať a formulovať osvedčené postupy aby verejnosť lepšie pochopila umelú inteligenciu”. A taktiež aby slúžili ako otvorená platforma pre diskusie o umelej inteligencii a jej vplyvu na ľudí a spoločnosť.

Apple sa doteraz snažil objavovať čo najmenej v súvislosti s vývojom umelej inteligencie. Avšak to by sa malo v nadchádzajúcich dnoch zmeniť. Bloomberg informoval, že spoločnosť Apple bude už budúci štrvtok figurovať na zozname participujúcich spoločností vo výskume umelej inteligencie.

Pridanie sa spoločnosti Apple do tohto partnerstva je iba náznakom toho, že je spoločnosť pripravená odhaliť viac zo svojej práce, týkajúcej sa výskumu v oblsati umelej intelgiencie. Minulý mesiac na konferencii v Barceclone, kde zamestnanci Apple diskutovali o svojich prácach v rôznych oblastiach vývoja, oznámil Apple, že umožní svojím výskumníkom strojov a umelej inteligencie zverejňovať svoju prácu.

Dva týždne na to, bol publikovaný prvý projekt, ktorý zahŕňal detaily výskumu intelgientného rozpoznávania obrazu. Je známe, že Apple pracuje na rôznych projektoch spojených s umelou inteligenciou. Medzi ne patrí výskum zdravia, LiDAR-u, neurálnych spojení, inteligentného asistenta, modelovanie jazyku a rozpoznávanie aktivít.

Zatiaľ vieme, že participujúce spoločnosti (Amazon, Google, Facebook, IBM a Microsoft) budú svoje výskumy voľne šíriť. Čo ale nie je známe, je to, koľko toho vypustia. Avšak to by sme sa mali dozvedieť čoskoro.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.