Apple predstavil HomePod – inteligentný Siri reproduktor

Apple chce po iPode a Apple Music spôsobiť ďalšiu hudobnú revolúciu. Predstavil nový smart reproduktor zvaný HomePod.

HomePod je bezdrôtový domáci reproduktor s podporou Siri, ktorý Apple považuje za odpoveď nielen Amazonu Echo, ale aj hudobnému riešeniu od Sonos. Nejde totiž len o obyčajný reproduktor s podporou hlasového asistenta. Podľa Applu ide o jedinečnú kombináciu vyššie spomínaného s najkvalitnejším zvukovým prednesom v kategórii.

V približne 18 cm vysokom reproduktore, ktorý pripomína Mac Pro alias smetný kôš sa schováva čip A8, ktorý poháňa veľký basový výstup na vrchu zariadenia, sedem výškových reproduktorov v strede a systém šiestich mikrofónov, ktoré dokážu zachytiť hlasové povely aj počas hlasnej hudby.

HomePod automaticky deteguje svoju pozíciu v izbe a podľa nej prispôsobí zvukový výstup, taktiež pracuje v tandeme s ostatnými HomePodmi v dome a automaticky tak tvorí stereo systém. Prvotné spárovanie s iPhonom je jednoduché – stačí sa ho telefónom dotknúť podobne ako pri slúchadlách AirPods. Reproduktor sa sám spojí s vašou Apple Music knižnicou a získa tak prístup ku všetkým playlistom a odporúčaniam. Tie potom môže využiť Siri, ktorá dokáže reagovať na rôzne hudobné povely – prehrávať špecifické albumy, žánre a dokonca aj odpovedať na rôzne hudobné otázky.

To však nie je jediné, čo Siri v HomePode dokáže. Podporovať bude aj správy, novinky z webu, podcasty, akcie, počasie, pripomienky, budíky, časovače, šport a dopravu. Taktiež bude slúžit ako akýsi hub pre vašu smart domácnosť a ovládať pomocou nej budete môcť žiarovky, zámky a ďalšie inteligentné zariadenia.

HomePod bude dostupný až koncom roka a to na vybraných trhoch. V decembri ho tak dostanú v Spojených štátoch, Veľkej Británii a Austrálii. K dispozícii bude v bielom a šedom prevedení za 349 dolárov.

https://www.youtube.com/watch?v=1hw9skL-IXc

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.