Tim Cook: na výrobu AR okuliarov zatiaľ neexistujú správne technológie

Veľa sa hovorí o tom, že Apple pracuje na vlastných inteligentých okuliaroch, dôraz na AR v nových iPhonoch má byť pritom len začiatkom. Podľa všetkého si však ešte počkáme.

Tim Cook sa v nedávnom rozhovore vyjadril, že na tvorbu smart okuliarov s podporou pre rozšírenú realitu, alebo AR, zatiaľ nie sú k dispozícii vhodné technológie. Aspoň čo sa týka implementácie, ktorá bude dávať pre koncového používateľa zmysel – Google so svojim neúspešným projektom Glass mu dá zrejme za pravdu.

Cook vraví, že na kvalitný produkt, s ktorým budú spokojní aj zákazníci, dnešné technológie jednoducho nestačia. Najväčšou prekážkou zostáva technológia samotného displeja, ktorá dnes neposkytuje dostatočnú kvalitu ani zorné pole. Neľahkou úlohou je však aj implementácia potrebného hardvéru do tenkého rámu okolo tváre.

Riaditeľ spoločnosti znova potvrdzuje, že Apple chce vydať najlepší možný produkt a nezáleží mu na tom, aby bol prvý. Podľa nedávnych odhadov by prvé použiteľné AR produkty mohli na trh doraziť už budúci rok, Apple medzi nimi však určite nebude. To by sa však mohlo v najbližších rokoch zmeniť, Cook naďalej na rozšírenú realitu kladie veľký dôraz. “Väčšina technologických problémov sa dá vyriešiť, otázkou však ostáva, ako rýchlo.” dodáva nakoniec.

Celý rozhovor pre The Independent si môžete prečítať na tomto odkaze.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.