Apple pomôže FBI s odomknutím iPhonu texaského strelca

Postoje sa menia a kým v roku 2015 Apple odmietol pomôcť FBI s hacknutím iPhonu, ktorý používal terorista zo San Bernardina, v najnovšom prípade Apple okamžite kontaktoval FBI.

“Ponúkli sme [FBI] asistenciu a urýchlenú odpoveď v prípade akéhokoľvek právneho procesu, s ktorým nás kontaktujú,” prehlásil Apple pre stanicu ABC. Spoločnosť tak učinila krátko po tlačovej besede, na ktorej bolo mimo iného odhalené, že strelec David Kelley používal mobilný telefón od Applu. Spoločnosť tiež dodala, že každý deň spolupracuje s policajnými zložkami a tisícom agentov poskytuje špecializovaný tréning, na ktorom im približuje svoje zariadenia a vysvetlí im, ako v prípade potreby obdržať informácie od spoločnosti.

V roku 2015, keď Syed Rizwan Farook zastrelil 14 ľudí v San Bernardine, spoločnosť odmietla pomôcť FBI s prelomením zabezpečenia telefónu. FBI totiž požadovala vytvorenie backdooru, ktorý by mohli agenti použiť, aby získali informácie z telefónu vyšetrovanej osoby. Apple argumentoval, že backdoor by mohol byť zneužitý a vo výsledku tak FBI zaplatila 900 000 dolárov hackerovi, ktorý prelomil zabezpečenie mobilu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.