Update: Apple kupuje službu Shazam

Apple údajne plánuje odkúpiť spoločnosť stojacu za hudobnou službou Shazam. Cena by sa mala pohybovať v stovkách miliónov.

Server TechCrunch v piatok informoval, že Apple má záujem o službu Shazam, ktorá rozpoznáva útržky piesní, či televíznych relácií pomocou mikrofónu zariadenia. Shazam bol jedným z prvých veľkých úspechov po štarte App Storu a dnes ho nájdeme na iOS, Androide a dokonca macOS a Apple Watch.

Spoločnosť má s Applom už niekoľko rokov pomerne blízky vzťah. S príchodom iOS 8 bola integrovaná priamo do iOS ako jedna z funkcií Siri a spolupracuje aj s Apple Music, kde sa vám rozpoznané skladby môžu automaticky pridať do špeciálneho playlistu. Ak by bola akvizícia úspešná, išlo by o najväčšiu spoločnosť, akú Apple odkúpil od roku 2014, kedy pod svoje krídla vzal Beats.

TechCrunch vraví, že podľa jedného zo zdrojov je ochotný Apple za službu zaplatiť deväť-miestnu sumu, podľa ďalšieho zdroja ide približne o 400 miliónov dolárov. V roku 2015 však bola trhová hodnota Shazamu odhadovaná na vyše miliardu dolárov.

shazam apple logo

Update: Apple práve pre zahraničné weby potvrdil akvizíciu Shazamu. K cene sa spoločnosť nevyjadrila, máme však do budúcna očakávať “vzrušujúce plány”. Celú tlačovú správu si môžete prečítať nižšie.

Sme nadšení, že Shazam a jeho talentovaný tím sa pridajú k Applu. Od spustenia App Storu sa Shazam pravidelne umiestňoval ako jedna z najpopulárnejších aplikácií pre iOS. Dnes ho používajú milióny ľudí po celom svete, naprieč viacerými platformami.

Apple Music a Shazam sú prirodzenou kombináciou, obe služby zdieľajú vášeň pre objavovanie hudby a prinášajú pre zákazníkov skvelé hudobné zážitky. Máme v pláne vzrušujúce novinky a po schválení dnešnej akvizície sa tešíme na spojenie so Shazamom.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.