Apple oznámil dátum konania WWDC 2017

Apple práve oznámil dátum každoročnej júnovej konferencie pre developerov. WWDC 2017 sa bude konať 5. až 9. júna, tentoraz v McEnery Convention Center v kalifornskom San Jose.

WWDC sa tak po štrnástich rokoch vracia do San Jose – naposledy sa tu konferencia uskutočnila ešte v roku 2002. Od roku 2003, až po minulý ročník bolo destináciou udalosti San Francisco. Podľa Phila Schillera, VP marketingu, je dôvod na túto zmenu jednoduchý. San Jose je bližšie k sídlu spoločnosti v Cupertine, čo uľahčí logistiku akcie a taktiež zvýši účasť zamestnancov. ktorí si už nebudú musieť kvôli cestovaniu brať deň voľna.

Rozsah konferencie ostáva nezmenený, zúčastní sa jej približne 5 000 vývojárov a 1 000 zamestnancov Applu. Ako každý rok, lístky budú predmetom žrebovania, do ktorého sa treba prihlásiť do konca marca. Výhercovia si ich následne budú môcť zakúpiť za sumu 1 599 dolárov. Ak ste developer aplikácií pre Apple platformy, viac informácií nájdete na oficiálnych stránkach konferencie.

wwdc-2017-venue
Budova McEnery Convention Center, v ktorom sa bude WWDC 2017 konať.

WWDC je, ako každý rok, miestom predstavenia novej generácie operačných systémov. Očakávame tak odhalenie iOS 11, macOS 10.13, watchOS 4 a tvOS 11. V minulosti bol na konferencii predstavený aj hardvér, napríklad v podobe prvých generácií iPhonu, či Retina MacBooku Pro, takže zatiaľ nie sú vylúčené ani nové produkty. Netreba tiež zabúdať na služby – po minulé roky napríklad iCloud či Apple Music.

Úvodná keynote WWDC 2017 bude streamovaná naživo cez web Applu, či aplikáciu pre iOS a Apple TV.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.