Apple Maps zobrazujú informácie o nabíjacích staniciach pre elektromobily už aj v Anglicku

Apple ďalej rozširuje funkcionalitu svojich máp a v mnohom dobieha zabehnuté Google Maps. Najnovšie pridáva informácie o nabíjacích staniciach pre elektromobily vo Veľkej Británii.

Umožňuje to nové partnerstvo so spoločnosťou Cirrantic Moovility, vďaka ktorým do miestnych máp pribudlo viac než 3 000 nabíjacích staníc. V Spojených štátoch tieto informácie Apple poskytuje už od decembra minulého roku. Okrem nabíjacích staníc do máp pribudli aj informácie o miestach na požičiavanie a odovzdávanie verejných bicyklov v Londýne, Paríži a New Yorku.

Na zlepšovanie vlastných máp spoločnosť dokonca vybudovala obrovské vývojové stredisko v Indii, ktoré zamestná približne 4 000 ľudí. Otvorí sa už čoskoro. Popritom Apple využíva špeciálny tím expertov na robotiku a zbieranie dát, ktorí na mapovanie používajú drony.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.