Tip: Dvojfázové overenie Apple ID je dostupné už aj na Slovensku

Apple spustil dodatočnú ochranu Apple ID prostredníctvom dvojfázového overenia už aj na Slovensku. Prečo je funkcia dôležitá a ako si ju aktivovať sa dočítate nižšie.

O čo ide?

Dvojfázové overenie účtu je bezpečnostná funkcia, ktorá zabraňuje neautorizovanému prístupu k vašim citlivým údajom. Obzvlášť pri Apple ID ide o dôležitý bezpečnostný prvok – naše Apple účty obsahujú okrem súkromných fotografií, platobných údajov a uložených hesiel častokrát aj plné zálohy zariadení.

Funkcia preto k vášmu heslu pridáva ďalšiu zabezpečenú vrstvu. Pri prihlasovaní do nového zariadenia, alebo webového rozhrania budete po aktivovaní funkcie požiadaní o jedinečný overovací kód. Ten sa zobrazí na iných, už overených zariadeniach, alebo bude doručený prostredníctvom správy na vaše telefónne číslo.

Funkcia bola doteraz obmedzená len na niektoré krajiny, ako však informuje portál touchIT, Apple ju sprístupnil už aj na Slovensku. Pre vybraných používateľov je už k dispozícii aj vylepšené dvojfaktorové overenie, ktoré je zabudované priamo do najnovších systémov iOS 9 a OS X El Capitan. Túto verziu Apple spúšťa vo vlnách, viac informácií o nej nájdete na oficiálnych stránkach.

Teraz sa však budeme sústrediť na štandardné dvojfaktorové overenie.

Ako funkciu aktivovať

Na spustenie funkcie choďte na stránku vášho Apple ID účtu a zadajte prihlasovacie údaje.

Snímka obrazovky 2016-02-12 o 17.58.04

V časti zabezpečenie nájdite položku Dvojfázové overenie a kliknite na Začať.

Snímka obrazovky 2016-02-12 o 18.06.43

Ďalej stačí zadať odpovede na bezpečnostné otázky a nasledovať pokyny na obrazovke. Budete potrebovať dôveryhodné telefónne číslo a taktiež mať po ruke všetky vaše zariadenia. Apple vám poskytne špeciálny kľúč obnovy, ten si treba zapísať a uložiť na bezpečné miesto.

Snímka obrazovky 2016-02-12 o 18.08.58

Hotovo! Odteraz môžete mať pokoj na duši, k vášmu účtu sa nikto neautorizovaný už nedostane. Overenie prostredníctvom telefónneho čísla, alebo dôveryhodného zariadenia bude po novom vyžadované pri každom prihlasovaní na stránkach iCloudu/Apple ID, v nových zariadeniach a tiež ďalších službách ako iMessage, FaceTime, App Store, iTunes, atď…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.