Amazon predstavil Echo Show, smart reproduktor s dotykovým displejom

Amazon práve predstavil najnovší smart reproduktor do svojej produktovej rady Echo. Ponúka 7-palcový dotykový displej a videohovory.

Echo Show narozdiel od pôvodného valcovitého Echa pripomína skôr tablet uložený v dockovacej stanici, po funkčnej stránke však ponúka všetko to, čo aj jeho predchodca. Okrem hlasovej asistentky Alexy a prehrávania hudby však ponúka aj vstavaný dotykový displej, ktorý ďalej rozširuje jeho schopnosti.

Hlasové príkazy budú teraz sprevádzať aj vizuálne náhľady – reproduktor po opýtaní sa napríklad zobrazí predpoveď počasia, recepty, kalendár, či správy. Takisto si budete môcť nechať streamovať video, či fotografie, prezerať text práve prehrávanej skladby, či pripojiť sa na ostatné smart zariadenia v domácnosti, ako napríklad bezpečnostné kamery.

https://youtu.be/WQqxCeHhmeU

Jednou z najviac prominentných funkcií sú aj videohovory, či funkcia Drop In, pomocou ktorej môžete s priateľmi a rodinou kedykoľvek iniciovať hovor – druhá strana sa môže sama rozhodnúť, či sa pridá. Amazon sa však zatiaľ stále stále spolieha na vlastné služby ako Amazon Music a Prime Video – aj videohovory sú zatiaľ dostupné len pomocou špeciálnej Echo aplikácie.

Show využíva podobnú technológiu ako pôvodný Echo, ku siedmym mikrofónom však pridáva jeden navyše. Pod 7-palcovým displejom sa nachádzajú stereo reproduktory a nad nim je zabudovaná 5-megapixelová webkamera. Reproduktor je zatiaľ dostupný na predobjednanie a zákazníkom by sa mal dostať 28. júna. Stáť bude 229 dolárov.

amazon echo show

V uplynulých týždňoch sa čoraz viac začalo hovoriť aj o podobnom konkurenčnom riešení od Applu, ktoré by mohlo byť predstavené už budúci mesiac na konferencii WWDC. Phil Schiller sa len nedávno v rozhovore vyjadril na margo domácich asistentov a naznačil, že aj Siri reproduktor by mohol disponovať vstavaným dotykovým displejom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.