Inteligentný Siri reproduktor možno uvidíme už na WWDC

Inteligentný reproduktor so vstavanou Siri a zároveň konkurent Amazonu Echo od Applu je možno bližšie ako si myslíme. Debutovať by mohol už tento jún na WWDC.

Aspoň to si myslí spoľahlivý analytik Ming-Chi Kuo. Šance, že reproduktor uvidíme na každoročnej developerskej konferencii, sú však podľa neho pol na pol. Ak by sa tak však stalo, do predaja by sa zariadenie dostalo až v druhej polovici roka.

A čo o plánovanom Siri reproduktore už vieme? Podľa Kua by mal byť kľúčovou vlastnosťou okrem hlasovej asistentky predovšetkým veľmi kvalitný zvukový prednes a podpora pre AirPlay – ten by mal zabezpečiť jeden basový a sedem výškových reproduktorov. Výkonovo by na tom bol podobne ako iPhone 6/6s, takže vnútri pravdepodobne nájdeme variáciu na A8, prípadne A9 čip. V neposlednom rade by mal byť reproduktor drahší ako konkurencia – Amazon Echo momentálne stojí 179 dolárov a Google Home len 114 dolárov.

Presne takto asi Siri reproduktor vyzerať nebude. Ibaže by sa Apple chcel zbaviť prebytočných caseov na Mac Pro. Zdroj: Twitter/iFunnyVlogger

Teóriu o predstavení na WWDC minulý týždeň podporil aj známy leaker Sonny Dickson, ktorý poskytol aj ďalšie zaujímavé detaily. Apple údajne finalizuje dizajn reproduktoru, ktorý by mohol pripomínať valcovitý vzhľad Macu Pro a taktiež sa podobať na konkurenčný Google Home. Reprák by mal využívať bližšie nešpecifikované technológie od Beats a bežať na modifikovanej forme iOS. Okrem prehrávania hudby a podpory Siri hlasových povelov by ďalej mal byť schopný napríklad ovládať ostatné inteligentné zariadenia v dome.

Či Apple stihne produkt včas dokončiť sa dozvieme čoskoro. Úvodná keynote WWDC konferencie sa bude konať už 5. júna.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.