Aj 12″ MacBook má teraz motýlikovú klávesnicu druhej generácie

Aktualizácia pre 12″ MacBook neprináša len rýchlejšie vnútornosti, ale aj vylepšenú klávesnicu.

Nový typ klávesnice s tzv. motýlikovými klávesami Apple debutoval práve na malom MacBooku pred vyše dvoma rokmi. Minulý rok sa technológia dostala aj do MacBooku Pro, ktorý predstavil druhú generáciu tejto klávesnice. Teraz sa vo vylepšenej podobe vracia späť na kompaktný MacBook.

Druhá generácia nie je oproti tej pôvodnej výraznou zmenou a nízky zdvih kláves nijak nemení, avšak podľa prvých dojmov sa na nej píše o niečo lepšie. Ak vám však nové Apple klávesnice v minulosti nesadli, ich súčasné prevedenie na tom bude zrejme podobne.

Okrem toho nové MacBooky disponujú siedmou generáciou Intel čipov Kaby Lake, no výkonovo aj naďalej nemajú na rýchlejšie MacBooky Pro, či dokonca MacBook Air. Cena sa tiež nezmenila, základný model s 1,2 GHz Core m3 a 256 GB SSD sa predáva za 1 500 eur a s 1,3 GHz Core i5 a 512 GB SSD za 1 800 eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.