Intel predstavil nové procesory Kaby Lake pre MacBook Pro, Mac mini a 27″ iMac

Intel Kaby Lake prezentácia

Tohtoročný veľtrh CES prináša veľa zaujímavých noviniek a mnohé z nich sa týkajú aj Applu. Jedna novinka je však taká univerzálna. Intel tu predstavil nové procesory Kaby Lake.

Intel nám túto architektúru odhalil prvýkrát už v auguste 2016, kedy ukázal špecifikácie čipov zo sérií Y a U. Jedná sa o procesory s nízkou spotrebou, vhodné napríklad do 12″ MacBooku alebo MacBooku Air. Teraz však spoločnosť odhalila procesory, ktoré sú vhodné aj pre ďalšie modely, ktoré by Apple mohol tento rok predstaviť.

Procesory využívajú 14nm+ proces, ktorý je vlastne vylepšenou verziou architektúry, ktorá sa využívala v čipoch Broadwell a Skylake. Procesory s Kaby Lake architektúrou sa sústredia najmä na spotrebu a optimalizáciu výrobného procesu. Prinesú aj nárast výkonu so zameraním na VR, 360° videá a 4K video. Notebooky môžu čakať až 65% nárast výkonu oproti architektúre Haswell z 2013. Pri hraní hier je nárast menší, 20% pri herných notebookoch a 25% na desktope.

Procesory, ktoré boli predstavené teraz, sú vhodné pre viacero Macov. Séria U (28W) je vhodná pre budúci 13″ MacBook Pro a Mac mini, ak s ním bude Apple pokračovať. Séria H (45W) je vhodná pre budúci 15″ MacBook Pro, pričom za najvhodnejších kandidátov sa považujú procesory 7700HQ, 7820HQ a 7920HQ. Séria S (7500, 7600, 7700K) by mohla poháňať budúci 27″ iMac.

Čo však Intel nepredstavil, sú procesory vhodné pre 21,5″ iMac. Čo môže znamenať, že pri tomto modeli sa Apple s vysokou pravdepodobnosťou rozhodne použiť staršie Skylake čipy. Takisto sa objavili informácie k novým procesorom Xeon, ktoré využíva Mac Pro. Ten bol aktualizovaný naposledy v roku 2013.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.