2.časť: Top 5 hier pre Mac do nového roka

Nový rok sa začína a každý si iste rád nájde chvíľu na menší relax. Každý ho rieši inak, no sme presvedčený, že sa nájdu aj ľudia z radov užívateľov Macu, ktorí si radi zahrajú nejakú tu hru. Preto vám prinášame pokračovanie novej série TOP 5 hier pre Mac. Zoznam bude obsahovať hry, ktoré sú jednorazovo platené ale aj hry zadarmo, avšak používajúce mikro-transakcie. 

 

#5 Leauge Of Legends

RPG hra, ktorá sa podobá hre Dota, pretože je od tých istých tvorcov. Hra je zasadená do mýtického sveta v takzvaných arenách, kde bojujete proti nepriateľom so svojim šampiónom. Teda vami zvolenou postavou, ktorej schopnosti vám najviac vyhovujú. Cieľom hry je prekonať nepriateľský tím za pomoci vašich spoluhráčov a minionov (počítačom ovládaných pomocníkov) a zničiť nepriateľskú základňu. Na začiatku musíte najprv zničiť veže, ktoré vám vedia ubrať poriadny kus života. Po ich zničení pokračujete, až sa dostanete ku základni. Nemyslite si, nie je to vôbec ľahké. Vyžaduje to tímovú spoluprácu a taktiku. Jedným z dôvodov je, že keď zabijete nepriateľa, tak po chvíli sa oživí na tej základni, ktorú práve so svojim tímom ničíte. Počas boja si dokupujte vylepšenie, ktoré vám dávajú nejakú tú výhodu pred nepriateľom. Pri hre nemusíte tráviť celé hodiny, kde levelujete postavu aby ste vôbec niečo mohli spraviť. Táto hra vás zasadí priamo do boja poskytne skvelú zábavu ale aj odpočinok. Hra je zdarma dostupná avšak obsahuje aj mikro-transakcie.

#4 Cities: Skylines

Ak vás nebavia hordy nepriateľov, neustále strieľanie, prípadne ovládanie celého systému hry (často je veľmi zložitý a je toho veľa), máme pre vás hru ako vyšitú. Taktiež, ak radi staviate, budujete, staráte sa o ľudí a chceli ste si niekedy skúsiť, aké je to byť starostom a postarať sa o infraštruktúru mesta. Cities: Skylines je pre vás ideálna voľba. Výstavba sa začína rovnako ako pri napríklad SimCity. Zvolíte si krajinu kde chcete hrať, ku diaľnici si pripojíte svoju prvú cestu, označíte zóny (komerčná, priemyselná, obytná) a rozširujete a staviate a staviate. Hre na obľúbenosti a hrateľnosti veľmi pridáva zjednodušený manažment pre hráča, čo znamená, že i menej skúsený hráč sa rýchlo naučí svoje mesto manažovať. Taktiež sa dá mesto neustále a neustále rozširovať a v poslednom rade nie tak častý online prístup. Hra nepotrebuje neustále pripojenie k internetu, takže si v kľude zahráte aj na cestách či na miestach, kde nie je internetové pripojenie. V čom je táto hra zas troch horšia uvidia náročnejší hráči. Zjednodušený manažment môže náročnejším hráčom pripadať až moc jednoduchý je skvelé, keď je niečo jednoduché avšak nie je veľmi dobré pokiaľ sú možnosti obmedzené. Poslednou nevýhodou hry je postupný stereotyp. Hra nemá žiadne katastrofy, misie, ciele, takže sa v meste v podstate nič zaujímavé a nečakané nedeje. Avšak pri celkovom zhrnutí, je hra Cities: Skylines dobrou voľbou pri občasnom hraní a potreby rekreácie a kreativity. Hra je jednorazovo platená a stojí 27,99€.

#3 Superhot

Nový žáner FPS, ktorý oslovil veľké množstvo ľudí. Na FPS sa už nič nové vymyslieť nedá. Opak je ale pravdou. V hre Superhot čas plynie iba vtedy keď sa vy pohnete. V hre sa snažíte prekonať vlny nepriateľov za pomoci zbraní a iných predmetov (streľba zo zbrane alebo hádzanie predmetov). Vidíte ako sa hýbu guľky vo vzduchu, ich trajektóriu, avšak vďaka tomu, že je čas zastavený máte možnosť takticky rozmýšľať, ako sa vyhnúť letiacim guľkám a predmetom a ako zneškodniť nepriateľov. Hra je síce trocha kockato spravená, keďže je zasadená do “hackerského” virtuálneho sveta a vaši priatelia sú tiež tak trochu kockovaný. Avšak pre niektorých tento nedostatok kompenzuje skvelá hrateľnosť, príbeh a spôsob hrania. Ak si chcete zastrieľať ale zároveň trocha taktizovať, Superhot je hra, ktorá stojí za vyskúšanie. Hra sa jednorazovo platí a stojí 22,90€.

#2 Middle Earth: Shadow of Mordor

Mordor. Každého pri tomto slove napadne Hobbit alebo Pán prsteňov. Ale príbeh hry Middle Earth: Shadow of Mordor sa odohráva niekde medzi týmito dvoma filmami. Jedná sa o RPG v ktorom si plánujete svoju pomstu, hrajete v tretej osobe a stretávate sa v súbojoch na blízko často s veľkým počtom nepriateľov. Tvorcovia hry tvrdia, že Middle Earth je hra novej generácie. Každý nepriateľ, s ktorým sa stretnete je unikát. Nepriatelia sa od seba veľmi odlišujú predovšetkým svojou osobnosťou, silnými i slabými stránkami. Preto každý boj je úplne iný. Nepriatelia sa s každým stretnutím hráča neustále rozvíjajú a preto je nutné pri každom boji voliť inú stratégiu a nie len bezhlavo útočiť. Taktiež aj výborný bojový systém robí hru skvelou voľbou na dlhé večeri a predovšetkým vás úplne vtiahne do svojho deja a prostredia hry. Hra sa jednorázovo platí a stojí 19,99€.

 

#1 Counter-Strike: Global Offensive

Kto by nepoznal hru Counter-Strike. Veľa hráčov CS: 1.6, Condition Zero a Source sa veľmi tešilo na príchod pokračovania série, ktorým sa stalo Global Offensive. Hra bolo vydaná v auguste 2012 pre Windows, OS X, XBOX 360 a PlayStation 3. Na Linuxe sa objavila až v septembri 2014. Od tej doby si ju zakúpilo nespočetne veľa hráčov a hra sa dodnes teší veľkej obľube a hrateľnosti. Dá sa povedať, že má skoro najväčšiu hráčsku základňu na svete. Tí, ktorí si tento článok čítajú asi bude zbytočné vysvetľovať o čom Counter-Strike je. Ale v skrate. Pridáte sa buď do tímu policajtov alebo teroristov a podľa typu mapy sa snažíte buď zneškodniť všetkých nepriateľov, položiť alebo zneškodniť bombu prípadne zachrániť rukojemníkov. Môžeme ale podotknúť je skvelú grafiku, pridané zbrane, vylepšené mapy a neuveriteľnú schopnosť ostať na tejto hre závislý. Ak máte radi sériu Counter-Strike a pamätáte si ešte verziu 1.5 alebo si chcete iba tímovo zastrieľať, je Counter-Strike dovolíme si povedať, najlepšia voľba. Hra je jednorázovo platená s cenou 13,99€, avšak obsahuje aj mikro-transakcie.

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť