Zlodej ukradol iPad, oslávil to s pomocou selfie

Podarilo sa vám ukradnúť iPad. A teraz premýšľate čo s ním. A.) Nezapnete ho a skúsite ho čo najskôr niekde predať, alebo B.) Budete sa s ním zabávať, spravíte si zopár selfie aby ste to oslávili.

Ak ste zvolili možnosť A. Gratulujeme, ste jeden z tých chytrejších kriminálnikov. No to sa nedá povedať o 19 ročnom chlapcovi Ralphovi Olivierovi. Ten zvolil možnosť B.

11-22-10fmi

Za túto geniálnu krádež, kedy sa zlodej vlúpal do auta a ukradol iPad už mladíka stihli zatknúť. Jeho poloha bola vystopovaná pomocou služby Find My iPad hneď po tom, ako sa pravý majiteľ prihlásil do služby iCloud a zistil, že iPad obsahuje mnoho selfie fotiek zlodeja a tak si nechal zapnutý iPad vystopovať. Zlodeja pristihli priamo pri predaji ukradnutých vecí, medzi ktoré patril aj PlayStation s hrami a spomínaný iPad.

Ak si myslíte, že mladík bol príliš hlúpy zlodej a vďaka tomu ho chytili, ste na omyle. Takéto prípady nie sú až tak vzácne. Skôr celkom časté. Pred rokom sa na sociálnej sieti Facebook objavili fotky, ktoré zachytávali zlodejov ako kradnú iPhony. Fotka sa stala takou populárnou, že mala viac ako 100,000 zdieľaní. Medzi týmto ľuďmi, ktorý  fotku videli v novinkách bol aj majiteľ ukradnutých iPhonov.

Find-My-iPhone-Icon

Očividne sa zlodeji nikdy nepoučia. Preto odporúčame mať službu Find My iPhone zapnutú. Nikdy neviete kedy sa stane niečo podobné aj vám.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.