Na vývoj Apple Car bude po novom dohliadať Bob Mansfield

Podľa Wall Street Journal dostal dlhodobý člen vedúceho tímu v Appli, Bob Mansfield, na starosti nový projekt. Konkrétne ide o vývoj záhadného elektromobilu spoločnosti.

Táto správa sa objavuje krátko po tom, ako bol “Projekt Titan” údajne odložený o ďalší rok, čo by znamenalo, že do ulíc sa dostane najskôr v roku 2021. Bývalý šéf tímu, Steve Zadesky, spoločnosť opustil ešte v januári. Stovky inžinierov najatých zo spoločností ako Tesla, Ford a General Motors doteraz viedol senior viceprezident pre hardvér, Dan Riccio. Začiatkom tohto mesiaca však jeho úlohu údajne prevzal Bob Mansfield.

Plánované predstavenie Apple Car sa údajne presunulo z roku 2020 na 2021

Mansfield do Applu nastúpil v roku 1999 a bol kľúčový pri vývoji dôležitých produktov ako MacBook Air, iPhone a iPad. Pamätať si ho môžete z početných videí predstavujúcich produkty, kde sa zvykol objaviť po boku Jonyho Iva. V roku 2012 Mansfield podal svoju rezignáciu, no len o niekoľko mesiacov neskôr bol opäť súčasťou spoločnosti, tentoraz ako poradca.

Ako vedúci tímu “špeciálnych projektov” sa hlásil priamo riaditeľovi Timovi Cookovi a stál aj za projektami ako Apple Watch. Napriek tomu, že do práce dochádzal už len sporadicky.

Čo mýtický projekt elektromobilu od Applu čaká ďalej si trúfa odhadnúť len málokto. Množstvo ľudí priamo v spoločnosti si však myslí, že ak niekto dokáže Apple Car dostať na trh, je to práve Bob Mansfield.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.