Plánované predstavenie Apple Car sa údajne presunulo z roku 2020 na 2021

Apple Car silueta

Server The Information zverejnil podrobný profil bratov Sumnerovcov, ktorí v Appli pracujú už od roku 2011. Traja súrodenci Brian, Kevin a Michael v súčasnosti údajne robia na vývoji Apple Car, ktorého plánované predstavenie sa zrejme posunulo o ďalší rok.

Prísne tajný projekt Titan mal byť pôvodne odhalený už v roku 2019, neskôr v roku 2020 a podľa článku od Information sa dátum znovu posunul na rok 2021. Môžu za to údajne technické prekážky, ako aj odchod vedúceho projektu Steva Zadeskyho, ktorý spoločnosť opustil v januári. Zadesky vývoj elektromobilu údajne viedol už od roku 2014.

To, že Apple Car uvidíme už v roku 2020 označil za nepravdepodobné aj šéf konkurenčnej automobilky Tesla, Elon Musk. Projekt vtedy nazval “premárnenou šancou”. Tesla medzitým odhalila už tretí model svojho elektromobilu. Model 3 bude cenovo najdostupnejší a na trhu sa objaví budúci rok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.