Veľký update pre GarageBand prináša tradičné čínske nástroje a nové loopy

Apple pokračuje v aktualizovaní svojho softvéru a dnes vypustil veľký update pre hudobný program GarageBand na všetkých platformách.

Nová verzia pridáva širokú ponuku tradičných čínskych nástrojov, prostredníctvom ktorých Apple oslavuje “bohatú históriu čínskej hudby”. Pribudli tak nástroje ako pipa, erhu a tiež množstvo perkusií ako bubny, drevené bloky, cymbaly a gongy. Po novom je taktiež celá aplikácia lokalizovaná do čínštiny.

Nové nástroje sú dostupné pre Mac aj iOS a prinášajú so sebou tiež rôzne štýly hrania – rýchle vybrnkávanie a vyťahovanie strún na pipe a trilkovanie, príraz, či glissando na erhu. Apple tiež vytvoril vyše 300 nových loopov založených na nástrojoch a štýloch ako napríklad guzheng, dizi, yangqin a pekinská opera, ktoré môžete kombinovať spolu s novými nástrojmi. Pribudli tiež dve nové šablóny pre funkciu Live Loops a možnosť zdieľať svoje výtvory na čínskych sociálnych sieťach.

iOS_3-Device_GarageBand_SimplifiedChinese_PR_CN-ZH-PRINT

Všetky nové funkcie sú automaticky dostupné vo verzii pre Mac, na iOS ich bude treba aktivovať prostredníctvom menu pre pokročilé nastavenia. Nový GarageBand si zjavne užíva aj šéf Applu, Tim Cook, ktorý na svojom Twitteri zverejnil video, v ktorom jamuje so známym singapurským hudobníkom JJ Linom.

GarageBand je dostupný za 4,99 € na App Store (iOS)Mac App Store (OS X).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.