Twitter prestane do 140-znakového limitu rátať odkazy a fotky

Sociálna sieť Twitter zmení spôsob, akým do Tweetov vkladáme hyperlinky a obrázky. Po novom sa nebudú rátať do 140-znakového limitu.

Zmena by sa podľa serveru Bloomberg mala prejaviť už v priebehu najbližších dvoch týždňov. Ide pritom o snahu umožniť používateľom väčšiu flexiblitu – linky totiž zvyčajne z limitu ukroja 23 znakov, aj potom ako ich Twitter automaticky skráti.

Spoločnosť už začiatkom roka údajne zvažovala toto obmedzenie kompletne odstrániť a nastaviť nový, až 10 000-znakový limit. To by však v praxi zmenilo celý účel tweetov, ktoré sa od konkurencie odlíšili práve vďaka krátkym, útržkovitým informáciám a rýchlym, živým updatom. To však neznamená, že je na Twitteri problémom zdieľať dlhšie texty – jednoduchým riešením je napríklad zverejniť ho ako fotografiu, veľmi populárne je však aj reťazové tweetovanie.

Vedeli ste, že?: Pôvodný 140-znakový limit vznikol ešte v roku 2006, kedy sociálna sieť debutovala. Jeho cieľom bolo zmestiť jednotlivé tweety do jednej SMS správy – pred masovým rozšírením smartphonov totiž išlo o bežný spôsob ako tweetovať za chodu, aj bez prítomnosti počítača a internetového pripojenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.