V iOS 9.3 už nemôžete používať Apple Pencil ako bežný stylus

Už od začiatku beta testovania iOS 9.3 si mnoho majiteľov iPadu Pro všimlo “bug”, ktorý znemožňoval používať Apple Pencil na navigáciu používateľským rozhraním. Ukázalo sa však, že ide s najväčšou pravdepodobnosťou o zámerné rozhodnutie na strane Applu.

Po novom tak môžete Pencil využívať výhradne na stláčanie tlačidiel, kreslenie, skicovanie a písanie poznámok. Apple odobral možnosť skrolovať, označovať text a manipulovať s objektami. Údajne nejde o chybu, ktorá ostala nepovšimnutá – je to zámerné dizajnové rozhodnutie.

Prečo sa Apple rozhodol odobrať túto funkcionalitu vyše tri mesiace po vydaní iPadu Pro ostáva záhadou a pravdepodobne prekvapí množstvo používateľov, ktorí si iOS 9.3 nainštalujú. Ak samozrejme dovtedy Apple nezmení názor a funkciu nepridá naspäť.

Update 24.2. Apple sa už stihol vyjadriť pre server The Verge a potvrdil, že absencia funkcie bola len testom a v nasledujúcej beta verzii bude navigácia pomocou Apple Pencil pridaná naspäť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.