Tip: Vyskúšajte si nový Touch Bar aj na svojom terajšom Macu, či iPade

Nové MacBooky Pro s Touch Barom sa ešte len pripravujú na expedíciu prvým zákazníkom. Na vyskúšanie nového ovládacieho prvku však na ne nemusíte čakať.

Ak sa neviete rozhodnúť, či si nové MacBooky zadovážiť, alebo len jednoducho chcete vedieť, ako nový Touch Bar funguje, môžete siahnuť po zaujímavej utilite, ktorá sa už stihla objaviť v Apple vývojárskej komunite.

Andreas Verhoeven a Robbert Klarenbeek do sveta vypustili Touch Bar Demo App, odomykajúc tak túto funkcionalitu na každom Macu, ktorý beží na najnovšej verzii macOS. Appka jednoducho po stlačení klávesy Fn zobrazí kontextuálnu ponuku Touch Baru priamo na obrazovke Macu, alebo na pripojenom iPade. Virtuálny Touch Bar funguje funguje presne ako ten reálny, takže si môžete s ľahkosťou aj na vlastnej koži vyskúšať podporované skratky a ovládacie prvky v jednotlivých aplikáciách.

touch bar demo emoji

Inštalácia na Mac je pomerne jednoduchá, budete však potrebovať aktualizáciu na najnovšiu veziu macOS Sierra 10.12.1 (build 16B2657), ktorá obsahuje podporu pre Touch Bar. Nainštalovať si ju môžete priamo zo stránok Applu. Následne stačí stiahnuť samotnú aplikáciu, ktorú nájdete na GitHube.

Inštalácia na iPad je vďaka limitáciam systému iOS o niečo komplikovanejšia, dá sa však zvládnuť. Na Macu budete potrebovať aplikáciu Xcode, cez ktorú je potrebné skompilovať kód z GitHubu. Plný návod ako sideloadovať aplikácie na iOS, nájdete napríklad na Reddite (odkaz v angličtine). Po úspešnom zvládnutí tohto postup stačí aplikáciu spustiť a pripojiť iPad cez USB kábel na svoj Mac.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?