Immersion žaluje Apple za porušenie patentov s vibračnou odozvou

Spoločnosť Immersion, ktorá vyvíja a licencuje technológie s hmatovou odozvou podala na Apple žalobu za nepovolené využívanie ich patentov v technológiách 3D TouchForce Touch, vibračnom motorčeku hodiniek Apple Watch a vibráciách pri zvoneniach a notifikáciách na iPhone.

Podľa Immersion porušujú zariadenia iPhone 6, 6s, 6 Plus, 6s Plus, Apple Watch, Apple Watch Sport a Apple Watch Edition dva z patentov spoločnosti týkajúce sa hmatových vnemov. iPhone 6s a 6s Plus sú pritom obvinené z porušenia tretieho patentu, ktorý by sa dal voľne preložiť ako “model interaktivity pre zdieľaný feedback mobilných zariadení.”

immersion-logo

Okrem Applu sa do sporu dostal aj americký mobilný operátor AT&T, aj keď dôvod nie je až tak zrejmý. Immersion tvrdí, že AT&T predáva Apple produkty a zároveň “podnecuje porušovanie patentov distribúciou návodov a iných materiálov”. Ostatní operátori súčasťou sporu zdá sa nie sú.

Okrem žaloby Immersion podal aj žiadosť o zákaz predaja Apple produktov na území Spojených štátov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.