SuperBook: Mimoriadne úspešný kickstarter sa dočká realizácie

Superbook Andromium OS

Iba málokedy sa podarí na Kickstarteri zožať obrovský úspech. Nie je to však nemožné. Svoje vám o tom môže povedať startup Adromium, Inc., ktorý žiadal len 50 000 dolárov na zrealizovanie svojho sna. Nakoniec vyzbieral 3 milióny dolárov.

Teda, 2,95 milióna, aby sme to upresnili. Každopádne, čím je tento projekt tak zaujímavý? Je to nástupca tradičného, cenovo dostupného notebooku. A nepotrebujete k nemu nič viac, než len 100 dolárov a mobil. Superbook vlastne funguje na princípe dokovacej stanice, ibaže vyzerá ako notebook, má klávesnicu, touchpad a aj vlastnú obrazovku. 11,6-palcový displej má rozlíšenie 1366 x 768 bodov, teda rovnaké, akým sa pýši 11,6″ MacBook Air. Dá sa však objednať aj model s Full HD displejom pre krajší obraz. Okrem toho sa dá vybaviť podsvietenou klávesnicou a podporuje mini-USB a USB-C. Tiež disponuje batériou s výdržou medzi 8 až 10 hodinami používania.

O hardvéri ale nemá cenu hovoriť. Využíva totiž hardvér vášho telefónu, ktorý viete teraz využiť aj na väčšej obrazovke. Máte tam dokonca samostatné užívateľské rozhranie, ktoré nápadne pripomína Windows 10 s prvkami Androidu. Počítač je predsa určený na multitasking a prácu s oknami. Aplikácie sa otvárajú v oknách a vzhľadom k natívnej podpore myši a klávesnice v Androide sa dajú používať aj tieto dve. Tým sa však dostávame ku kameňu úrazu: pretože je iOS pomerne uzavretou platformou, Superbook je možné použiť len v kombinácii s Android smartfónom.

Po dizajnovej stránke sa riadne inšpiroval MacBookmi, čo je evidentné z klávesnice, použitého fontu a ďalších vlastností. Tento dizajn je jednoducho atraktívny a tiež dopomôže k rozšíreniu systému Android aj na počítačovom trhu.

https://www.youtube.com/watch?v=uwRJuQwT59s

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.