Super Mario Run vyžaduje neustále pripojenie k internetu

Always Online je pojem, s ktorým sme sa pred pár rokmi mohli stretnúť u Xbox One. Keď ho Microsoft uvádzal, spoločnosť vravela o neustálom pripojení konzoly k internetu, čo verejnosť prijala negatívne. Ako sa to odrazilo na reputácii konzoly, vieme.

Ani po rokoch však ľudia nemajú pojem “Always Online” príliš v láske, hoci je dnes WiFi dostupná skutočne všade. Presvedčiť sa o tom mohlo Nintendo v internetových diskusiách. Pojem sa tentoraz skloňuje v súvislosti s hrou Super Mario Run, ktorá vychádza tento týždeň na iPhone a iPad. Nutnosť byť pripojený k internetu potvrdil producent Shigeru Miyamoto a je to spôsob, ako chrániť hru pred pirátstvom. Nintendo je totiž známe tým, že má prísne protipirátske pravidlá. Digitálny softvér sa viaže na hardvér, a pre použitie na inom zariadení je treba vykonať Transfer.

Protipirátska ochrana Super Mario Run tak dokáže určiť, či si hráč zaobstaral hru v App Store alebo či ju získal nelegálnou cestou. Samotná hra je dostupná zadarmo na stiahnutie, avšak pre odomknutie plného zážitku je treba si zakúpiť Full Game Unlock. Ten stojí 10 dolárov, respektíve 10€. Za tento poplatok je odomknutá plná World Tour kariéra, ako aj režimy Toad Rally a Kingdom. Prvý spomínaný mal byť pôvodne dostupný offline, no predstavovalo to technickú výzvu kvôli prepojeniu s ostatnými režimami.

super-mario-run2

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.