Súdny spor medzi Apple a Nokiou sa vyostruje

 

Súdny spor medzi Apple a Nokiou ma ďalší následok. Apple stiahol zo svojho online obchodu všetok tovar označený značkou Withings.

Stiahnutie z predaja sa netýka len online obchodu. Tovar tejto značky sa sťahuje aj z kamenných predajní Apple po celom svete. Zdá sa, že Apple stiahol všetko príslušenstvo Withings z pultov behom posledných dvoch dní. Z regálov zmizlo napríklad príslušenstvo Body Cardio Scale, Smart Body Analyzer a Wireless Blood Pressure Monitor. Keď sa niekto bude snažiť nájsť ich v online katalógu, bude to márne, keďže už viac nie sú na predaj.

Apple prestal ponúkať príslušenstvo od spoločnosti Withings, pretože túto spoločnosť v lete 2016 odkúpila Nokia za 192 miliónov dolárov. Začiatkom tohto týždňa, podal Apple protimonopolnú žalobu obviňujúcu Nokiu, za jej nezákonné prenášanie patentov, aby tak mohli od Apple požadovať nadmerné licenčné poplatky.

Na margo toho, podala Nokia v 11 krajinách 40 patentových žalôb proti Apple, v ktorých obviňuje spoločnosť Apple za nedohodnutie si licenčných zmlúv s Nokiou, čim porušuje ich patenty, a to používaním krycích displejov, užívateľským rozhraním, softvérom, anténou, čipsetom a video kódovaním.

Podľa Apple sa jedná o podlý plán Nokie, ako získať peniaze, aby tak nahradila straty kvôli upadajúcemu trhu s mobilnými telefónmi. Na druhej strane Nokia tvrdí, že sa snažila dohodnúť s Apple na patentových zmluvách, a keďže k dohode nedošlo, Nokia sa snaží iba brániť si svoje práva.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.