Steve Jobs nikdy neplánoval úplne opustiť spoločnosť Apple

Keď Steve Jobs odstúpil z miesta generálneho riaditeľa Apple, kvôli zdravotným problémom, nemal v pláne úplne opustiť svoju spoločnosť.

 

Namiesto toho povedal Waltovi Mossbergovi z Recode, že plánuje pracovať na televízií značky Apple a tak znovuobjaviť a prekopať televízny priemysel. Recode včera zdieľal celý rozhovor Steva Jobsa a Mossberga. Rozhovor bol vydaný v taký istý deň, kedy Jobs opustil spoločnosť. V rozhovore obidvaja rozoberali Jobsove plány s televíziou, ktoré by boli “fantastické”

steve-jobs-itv-apple-tv

“Hodlal sa stále zapájať. Chcel mi tým dať najavo, že sa bude stále zapájať do veľkých strategických vecí, a že si plánuje vyčleniť jednu osobitnú vec pre seba”.

Spýtal som sa. “Čo to teda je?”

Odpovedal. “No, je to televízia… Myslím, že sme prišli na možnosť ako to spraviť a bude to fantastické. Chcel som sa s tebou neskôr stretnúť aby som ti to mohol ukázať.”

Podľa Mossberga, Jobs mu nepriblížil žiadne detaily ani hlbšie informácie o jeho ambíciách s televíziou, dokonca mu ani nepovedal o žiadnom softvéri alebo programovaniu, no Mosseberg verí, že Jobs hovoril o plne integrovanom televíznom sete a softvérovom zážitku. Mosseberg povedal, že Jobs bol “veľmi vzrušený” projektom a prišiel s pocitom, že znovuobjaví celý televízny set. Bohužiaľ, Steve Jobs nestihol uskutočniť svoj plán, prekopať celý televízny priemysel, kvôli vážnej rakovine slinivky na ktorú aj 5. októbra 2011 umrel. Bolo to iba necelé dva mesiace po tom, čo ukončil svoju pozíciu generálneho riaditeľa spoločnosti Apple.

Jobs taktiež vydal podobné vyhlásenie o TV aj životopiscovi Walterovi Isaacsonovi. Povedal mu, že plánuje vyvinúť integrovaný televízny set, ktorý je úplne intuitívny a bezproblémovo sa synchronizuje s iCloud. “Bude to mať to najjednoduchšie užívateľské rozhranie, aké si viete predstaviť”. Jobs bol taktiež citovaný pri vete “Konečne som na to prišiel”.

Steve-Jobs-Interactive-TV

Od Jobsovej smrti sa spoločnosť Apple snažila zanechať väčšiu stopu v televíznom priemysle, no sklamala zas a zas v získaní obchodnej dohody, ktorá by jej umožnila vytvoriť plne integrované televízne programovanie a televíziu, ktorú si Steve Jobs predstavoval. Pred nedávnom plánovala spoločnosť Apple vytvoriť balíček streamingových staníc (cca 25 staníc) za 30$ až 40$ za mesiac, no pri rokovaní sa nič také nepodarilo.

Po internete kolovali dlhé roky správy, že Apple plánuje prebrať televízny trh, ale tieto plány bol zmietnuté zo stola, pretože Apple nemohol nájsť nedotknuté funkcie, ktoré by dodali čistý okraj ich televíznemu marketingu.

jobstv

Namiesto toho sa spoločnosť Apple sústredila na svoj set-top box Apple TV, kedy v októbri predstavila najnovšiu verziu s integrovaným App Store a Siri podporou. Generálny riaditeľ spoločnosti Apple, Tim Cook povedal mnoho krát, že budúcnosťou televízie sú aplikácie. Apple aktuálne pracuje na tom, aby umožnila vývojárom tretích strán pridávať svoje aplikácie do Apple TV a teda aj do televízie.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.