Spotify vo svojej iOS aplikácií zlepší navigáciu

Spotify sa s dizajnom svojej aplikácie znovu vráti ku klasickému rozloženiu navigačných tlačidiel, ktoré nahradia vysúvací panel z boku.

Sekcie aplikácie ako napríklad vyhľadávanie, prehliadanie hudby, rádio, či hudobná knižnica, budú po novom dostupné v dolnej časti obrazovky, podobne ako to robí napríklad Apple Music, či iné natívne iOS aplikácie. Nové rozloženie nahradí vysúvací bočný panel, ktorý bol už od počiatku používaný predovšetkým v Androidových aplikáciách, no aj Google od neho pomaly ustupuje a radí vývojárom, aby miesto neho používali navigačný panel naspodku displeja.

2016-05-03-222447
Nový dizajn je veľmi podobný Apple Music naľavo. Zdroj: MacStories.net

Spotify sa tak po aktualizácií bude o niečo ľahšie navigovať, predovšetkým na veľkých uhlopriečkach displejov. Nový vzhľad je už dostupný pre používateľov iOS verzie v Spojených štátoch, Veľkej Británii, Nemecku, Rakúsku a Švédsku, no objaviť by sa v najbližších mesiacoch mal aj na zvyšných trhoch a platformách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.