SoundCloud predstavil predplatné Go, za 10 dolárov ponúka offline počúvanie bez reklám

Hudobná streamovacia služba SoundCloud dnes predstavila výrazné zmeny vo svojom biznis modeli – po prvýkrát bude k dispozícii jej platená varianta.

Za 10 dolárov mesačne dostanete so SoundCloud Go prístup nielen k rozšírenému katalógu skladieb, ale aj k ukladaniu hudby na offline počúvanie. Bonusom bude absencia akýchkoľvek reklám. Všetky doterajšie bezplatné funkcie ostanú pritom zachované aj naďalej.

Cena je síce podobná ostatným službám ako Apple Music a Spotify, no svojim obsahom je SoundCloud už tradične niekde inde. Narozdiel od nich je totiž zameraný na svoju komunitu a okrem nezávislých umelcov uploadujúcich svoju hudbu ponúka predovšetkým rôzne DJské remixy a fanúšikovské mashupy. S príchodom predplatného sa však katalóg v blízkej dobe rozšíri aj o viac mainstreamovú ponuku. Podporu už majú od troch veľkých vydavateľov – Sony Music, Universal a Warner Music Group.

New-SoundCloud-iPhone-app_1

SoundCloud v najnovšej verzii 4.0.0 je k dispozícii zadarmo na App Store. Predplatné Go je však momentálne dostupné len pre používateľov v Spojených štátoch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.