Septembrová video-aktualizácia stavebných prác na Apple Campus 2

Mesiac po vydaní posledného videa, ukazujúce postup na stavbe Apple Campus 2, bolo dnes na sociálnej sieti YouTube zverejnené nové video, ktoré ukazuje aktuálny postup a úroveň dokončenia tejto stavby. 

applecampus2-render3

Vo videu natočenom dronom DJI Inspire 1 Pro môžeme už vidieť takmer dokončené solárne panely na streche hlavnej budovy, ktorá už takmer spĺňa architektonickú víziu Stevea Jobsa. Vonkajšia časť budovy bola veľmi dlho vo fáze výstavby, už bola vytvorená aj takmer hotová sklenená fasáda aj na vonkajšej aj na vnútornej strane kruhovej konštrukcie. Práce na celom komplexe sa blížia svojmu koncu, keďže okolité budovy, R&D budova, dve dokončené garáže (s 8,000 parkovacími miestami) a podzemné hľadisko je takmer dokončené.

Tým, že je projekt takmer u konca, sa stavitelia zamerali na úpravu a dokončenie okolia budov (trávnatá plocha, chodníky, zeleň a pod.). Za zmienku stojí veľký rybník so záhradkou v centre kampusu, ktorý už naberá svoju podobu aj vďaka svojím hlavným rysom ale aj obrovským balvanom.

AppleCampus1

Rozložené po celom kampuse vrátane novej záhrady, Apple plánuje zasadiť viac ako 7,000 stromov pozostávajúcich z 300 rôznych druhov vrátane ovocných stromov. Zamestnanci sa budú môcť zrekreovať a zrelaxovať v rôznych zónach na to určených ako napríklad zóna pre joggling, cyklistické trasy, basketbalové a tenisové kurty. Očakáva sa, že tento gigantický projekt spoločnosti Apple bude dokončený koncom roka 2016 a zamestnanci sa budú do tohto areálu môcť dostať začiatkom roka 2017.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.