Samsung predstavil Galaxy Note7

Galaxy Note 7 Titanium Grey

Samsung dnes predstavil svoju jesennú vlajkovú loď, ktorou plánuje v nasledujúcich mesiacoch konkurovať iPhonu. Novinka z dielne juhokórejskej firmy nesie meno Galaxy Note7 a telefón tak poskočil o dve generácie dopredu. Spoločnosť chce týmto názvom hlavne zjednotiť číslovanie u svojich top modelov, kde doteraz boli modely Note vždy o jedno číslo nižšie, než modely Galaxy S.

Nový Galaxy Note7 sa nesie v duchu minuloročného modelu, ktorý ako prvý v sérii ponúkol naozajstné prémiové materiály a zakrivené sklo. No kým u predchodcu sme našli zakrivené sklo len na zadnej strane, u Galaxy Note7 ho už nájdeme na oboch stranách. Znamená to teda, že najväčšou zmenou oproti doterajším modelom Note je obojstranne zakrivený displej, čím sa z tejto pomerne mladej technológie stal u Samsungu nový štandard. Zakrivenie displeja však vyzerá byť v tomto prípade skôr estetickou záležitosťou, keďže uhol zakrivenia je menší než u S7 edge a starších.

Telefón si zachoval aj rozlíšenie, displej má 2560 pixelov na výšku a 1440 pixelov na šírku, hoci sa pôvodne špekulovalo, že ponúkne 4K displej. Ten sa zatiaľ objavil len u modelu Sony Xperia Z5 Premium, ktorý sa ale kvôli 4K rozlíšeniu prehrieval. Novinka od Samsungu využívať opäť Super AMOLED displej, pričom technológia bola obohatená o podporu HDR obrazu vo videách. Túto technológiu Samsung priamo prebral zo svojich televízorov.

Samsung Galaxy Note7 Blue Gold

Podobne ako S7, aj Galaxy Note7 sa zbaví 16-megapixelového fotoaparátu. Na jeho miesto bol dosadený 12-megapixelový fotoaparát, ktorý však ponúka neporovnateľne vyššiu kvalitu fotiek pri slabom osvetlení a v noci. Predný fotoaparát má 5 megapixelov, ale nie je jediný, ktorý vás sníma. Novinkou na prednej strane je totiž Iris Scanner, čiže skener rohovky, ktorý slúži na odomykanie telefónu a potvrdzovanie platieb vykonaných so Samsung Pay. Podľa doterajších únikov však táto technológia funguje len pod určitými podmienkami a ak sú tieto úniky pravdivé, potom novinka nedokáže nasnímať oko napríklad cez okuliare.

Softvérové novinky sa u Galaxy Note7 dotkli najmä pera S Pen. Tradičná softvérová sada sa zachovala a telefón naďalej ponúka možnosť písať poznámky alebo kontaktné údaje na zhasnutú obrazovku, s možnosťou následnej konverzie do textovej podoby alebo adresára. Pribudli však funkcie TranslateMagnifyGlance. Prvá menovaná funkcia má slúžiť tak, že podržaním pera nad cudzím slovom sa na obrazovke objaví jeho preklad. Funkcia Magnify slúži na prizoomovanie určitej oblasti obrazovky a nakoniec, funkcia Glance poslúži na rýchle prepínanie sa medzi aplikáciami podržaním pera nad miniatúrou danej aplikácie.

TouchWiz sa snaží byť naďalej čo najčistejší, aj z dôvodu, že na jeho najnovších verziách už Samsung spolupracuje s Googlom. Práve preto spoločnosť zo svojej nechvalne známej nadstavby odstránila množstvo bloatwaru a ponechala tam len to najdôležitejšie, plus sadu Microsoft Office a aplikáciu S Note.

Galaxy Note7

Spoločnosť tiež počas predstavenia nezabudla šťuchnúť do Applu a prehlásila, že “narozdiel od ostatných, Samsung ponúka stylus ako súčasť telefónu, ktorú netreba nabíjať ani dokupovať zvlášť.” Tým samozrejme narážala na Apple Pencil, ktorá sa predáva zvlášť.

Technické špecifikácie

  • Operačný systém: Android 6.0.1 Marshmallow
  • Procesor: 64-bitový Samsung Exynos 8890 (4x 2.3GHz + 4x 1.6GHz)
  • RAM: 4GB LPDDR4
  • Úložisko: 64GB UFS 2.0
  • Displej: Zakrivený 5.7″ Super AMOLED
  • Rozlíšenie: 2560 x 1440 bodov (518ppi)
  • Hlavný fotoaparát: 12-megapixelový, Dual Pixel, f/1.7, OIS
  • Predný fotoaparát: 5-megapixelový, f/1.7
  • WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac, MIMO(2×2)
  • Konektivita: Bluetooth 4.2 LE, USB-C, NFC, ANT+
  • Vodeodolnosť: IP68
  • Batéria: 3500 mAh
  • Rozmery: 207,8 x 122,5 x 98,6 mm
  • Váha: 345g

https://youtu.be/a0a6Y9JvPqo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.