Apple vydal redizajnovanú Apple TV Remote aplikáciu

Po ohlásení na konferencii WWDC a následnom sprístupnení vývojárom, Apple včera oficiálne vypustil novú Apple TV Remote aplikáciu pre Remote ovládač.

Na novú aplikáciu sme museli čakať takmer rok od predstavenia štvrtej generácie Apple TV, konečne však nahradzuje funkcionalitu fyzického Siri Remote, ktoré sa dodáva k set-top boxu. Nová aplikácia sa pripája pomocou Bluetooth a ponúka takmer identické rozloženie virtuálnych tlačidiel, vrátane veľkej dotykovej plochy, ktorá slúži ako trackpad.

Apple TV Remote

Pri prehrávaní obsahu ako filmy a hudba sa displeji iPhonu popri ovládacích prvkov zobrazia aj informácie o danom médiu, spolu s obrázkom albumu. Dostupná je aj plná podpora pre hlasové Siri príkazy, za predpokladu, že ich váš región podporuje. Obrovskou výhodou oproti klasickému ovládaču je možnosť zadávať text do polí pomocou klávesnice na telefóne. Vďaka zabudovanému gyroskopu a akcelerometru je taktiež možné pomocou iPhonu ovládať hry na vašej obrazovke.

Aplikácia vyžaduje systém iOS 9.3.2 alebo novší a ovládať sa ňou budú dať aj staršie Apple TV (2. a 3. generácia). Bohužiaľ chýba verzia pre iPad.

Apple TV Remote si môžete stiahnuť zadarmo na App Store.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.